r
Nosalty Logó

Tojásos fasírttekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Tojásos fasírttekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírt

Töltelék

Összesen 455 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírt

Töltelék

Összesen 1823 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírt

Töltelék

Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 455 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3538.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    3828 micro
  • β-crypt
    489 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3680 micro
Összesen 1823 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 155 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Fasírt

Töltelék

Elkészítés

Fasírt

  1. Tegyük egy tálba a darált húst, adjuk hozzá a medvehagymát, a zúzott fokhagymát, a finomra aprított vöröshagymát, petrezselymet, a tojást, sózzuk, borsozzuk és alaposan gyúrjuk össze annyi zsemlemorzsával, hogy keményebb állagot kapjunk.
  2. Terítsünk sütőpapírt a munkapultra és a tenyerünkkel, lapogassuk rajta szét a húsmasszát ujjnyi vastagságú téglalap formára. Majd jöhet a töltelék.

Töltelék

  1. Kenjük rá a vajkrémet, szórjuk rá a sajtot, a késes aprítóval összedarabolt tojást és végül a paprikát, majd enyhén nyomkodjuk le. A papír segítségével tekerjük fel mint a piskótatekercset, a két végét pedig csavarjuk szorosan össze.
  2. A tekercset tegyük a hűtőbe 1 órára, majd egy nagyobb tepsibe fektessünk zsírpapírt és helyezzük rá a kicsomagolt hústekercset. Kenjük le a tetejét tojással, majd toljuk a forró ( 190 °C - os sütőbe és süssük kb. 60 percig. Félidőben ismét kenjük át a tekercs tetejét tojással.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6939
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos fasírttekercs
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Fasírt

Töltelék

Címlapról ajánljuk

4 hozzávalós pina colada – Tudtad, hogy eredetileg tejmentesen készül?

Nem csak a neve miatt került be a köztudatba az itthon rengeteg pajzán és kellemetlen viccelődést magával hozó koktél, a pina colada. Az ananász édeskés íze, a kókusz krémessége, a rum karaktere és az ital egzotikus hangulata mind hozzájárult ahhoz, hogy az egyik legismertebb nyári ital legyen. Népszerűségét tovább növelte, hogy míg a legtöbb koktélhoz számos különleges, nehezebben beszerezhető hozzávaló szükséges, addig ez az ital 4 hozzávalóból is egyszerűen összedobható. Mutatjuk, hogyan csináld!

Kristyán Fanni

További cikkek