Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
A panírhoz
-
25g zabpehely95 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A húshoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
A körethez
-
50g édesburgonya31 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
Összesen
660
Kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
A panírhoz
-
100g zabpehely379 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A húshoz
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
A körethez
-
200g édesburgonya124 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
Összesen
2641
Kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
A panírhoz
-
6.3g zabpehely24 kcal
-
6.3g parmezán sajt25 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.6g vöröshagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A húshoz
-
63.3g csirkecomb70 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
A körethez
-
12.7g édesburgonya8 kcal
-
6.3g parmezán sajt25 kcal
-
2.5g tojásfehérje1 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
Összesen
166
Kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2520.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 631 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 671 mg
-
Nátrium 1074 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 144 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 3097 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
660
Kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.6 g
Zsír
-
Összesen 163.7 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10080.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 2524 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 2683 mg
-
Nátrium 4296 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 576 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1582 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 12388 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 658 micro
Összesen
2641
Kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 638.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 784 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
166
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
-
Hozzávalók
A panírhoz
-
1 bögre zabpehely
-
0.5 tk só
-
1 tk fokhagymapor
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 tk kurkuma
A húshoz
A körethez
-
20 dkg édesburgonya
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A panírhoz
- A zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres zabpehelyben.
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, forró sütőbe tolva pirosra sütjük (230 fokon 20 perc).
- A körethez az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. Jól összekeverjük a reszelt sajttal, tojásfehérjével, rozmaringgal meg a borssal.
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezre evőkanálnyi kupacokat rakunk, amit vékonyra ellapítgatunk. Forró sütőbe rakva addig sütjük, amíg a széle ropogós és barnára sült lesz (220 fokon 20 perc).
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sűtés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 31
- 7 napos nézettség: 305
- Össznézettség: 326657
- Feltöltés dátuma: 2012. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Fogyókúra:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

witch
735 recept
A Google-ba azt írtam be, hogy egészséges rántott hús, hát ez volt az, ami nekem szimpatikusnak tűnt a sok közül. Az édesburgonya köretet pedig a lánykám miatt kerestem, mert amikor őt kérdezem, mindig csak ezt hajtja.
Hozzászólások
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy vöröshagymaport hol lehet kapni? Köszi
Szia! Probaltam megtalalni, hogy hol lehetne venni, de most a Google cserben hagyott. Ha nem talalod, nem problema, lehet maskeppen is fuszerezni. Egy masik adagot peldaul csak soval, borssal meg majorannaval keszitettem.
Google,több üzletet is kínál.
Kedves witch ! Ez nekem is nagyon szimpatikus. Köszönöm, hogy megosztottad velünk !Mentve !Üdv: Anci
Kedves Anci! Nagyon szivesen! Kiprobaltam mar csirkemellfilevel, azzal meg finomabb. Ma pedig karajt szeleteltem fel, ilyen csikokra es az is jo lett. Ezeket mar csak soval, borssal meg majorannaval fuszereztem. Ecsettel a legkonnyebb az olajat vekonyan eloszlatni rajta. udv:witch
Kedves witch ! Köszönöm az ötleteket és a jó tanácsot is ! Szép napot kívánok: Anci
Kedves Anci! Igazan nincs mit! Szep napot Neked is! udv:witch
Kedves Witch! Szenzációsan jó! Egészséges, ropogós, kurkumás...:) Mentve! Üdv, Dia
Kedves Dia! Orulok, hogy tetszik! A kurkumatol van olyan csodas szine, mintha a nap sutne a tanyeron. :) udv:witch
Ötletes, de miért pont Zabpehellyel???? Senkit ne tévessze meg a "liszt nélküli" jelz?!!!! Semmiképp se kínáljuk glutén érzékeny családtagoknak, vagy barátoknak!!!!! - Mivel a gluténérzékeny betegeknél a gabonaszemekben (búza, árpa, zab, rozs) található gabonafehérje, a sikér (glutén) indít el egy úgynevezett autoimmun folyamatot... amit?l a vékonybél bélbolyhai elhalnak. - Ezért én inkább manióka, vagy kukorica darával javasolnám... mivel akkor glutén érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.
Mivel nalunk a hagyomanyos rantott hus liszt, tojas es zsemlemorzsa bundabol all, ezert van kihangsujozva es nem azert, hogy gluten allergiasok is fogyaszthatjak. Viszont a kukorica dara otlet nagyon tetszik, koszi!
Szerintem itt senki nem mondta azt, hogy ez egy gluténmentes étel. Miért ne lehetne zabpehellyel, a cél inkább az, hogy kicsit más legyen mint a megszokott hogy új ízeket érezzünk. Szerintem nagyon fincsi. :)
Pont erre gondoltam, érintetek vagyunk, Burgonyapehellyel fogom kipróbálni!
Kedves witch! Nagyon finom lett a hús, elfelejtem egy id?re a tojásos panírozást! A kukorica dara a következ?. Köszönöm szépen a receptet. Üdv. Ketlin
Nagyon orulok kedves Ketlin, hogy elkeszitetted a hust, de annak meg jobban, hogy izlett is. :o) A receptet nagyon szivesen, en pedig koszonom, hogy megirtad a velemenyed. udv:witch
Ebben tudod megsütni: http://www.kertikonyhak.hu/
Szia! Egy kérdésem lenne: ha már úgyis le kell darálni a zabpelyhet, nem célszer? zabkorpát használni? Köszi a választ!
Szia! Teljesen mas a texturaja, a zabpehely ledaralva kicsit ropogos-ragos, mig a zabkorpa nagyon puha, pehely szeru. Szoval azon mulik, hogy Te melyiket szeretned jobban.
Hogy legyen miben megsütni: http://www.kertikonyhak.hu/
Esetleg lehet tudni,hogy mennyi egy szelet hús szénhidráttartalma ha elkészült???
Igen! Egy adagban, jelen esetben 25 dkg husban, 27g a szenhidrat. A tapanyag fulre kattintva Te is meg tudod nezni.
Azon gondolkodtam éppen, mit is kezdjek a tegnap akciósan vásárolt, gyönyör? csirkemellel... süssem, f?zzem, lefagyasszam? Ezt a receptet fogom kipróbálni. Nagyon tetszik. A családom nagy rántotthús-rajongó, én meg szeretek mindent, amivel a hagyományos panírozást és az olajban sütögetést kiválthatom. A f?szerezése is igen kedvemre való, és van is itthon minden. (hsgyorgyi már biztosan kapott választ a 2012-ben feltett kérdésére, de újszülötteknek: Pesten az Árzsia Boltban szoktam vöröshagymaport venni, kis tasak, olcsó és hasznos; gyakran kell csak egy icipici hagymaíz...)
Orulok kedves firstlady, hogy megtetszett a recept! Remelem izleni fog. :o)
Szia Witch! Ez mekkora ötlet és még csak most láttam meg. Elképeszt?. Hálásan köszönöm ezt a remek receptet. Szeretettel: Évi néni
Igazan nincs mit kedves Evi neni! udv:witch
Én is rákaptam a klasszik rántotthús helyett az ilyen ízvilágúra. Amikor a gyerekek is széles mosollyal bólogatnak,h jó lesz e a mekis rántotthusi (eladhatóbb nekik a megszólítás miatt,pedig kb évente 1szer eszünk ott... ) akkor szerintem nincs mit tovább ragozni :) én Limara oldalán találtam el?ször ilyen receptet, ott natúr görög joghurtba áztatja a f?szeres husikat :) de tény, isteni a végeredmény!
Koszi, hogy irtad a joghurtos pacolast! Na, ugy szerintem fenomenalis lehet. :o)
Nagyon tetszik a recept,csak azt nem értem ,hogy miért nem mernek más nevet adni ennek a remek ételnek.
Nagyon tetszik a recept! Karajból és kicsit más f?szerezéssel csináltam (kurkumám és hagymaporom nem volt itthon) és parmezán helyett sima trappistát reszeltem: így is isteni lett! A férjem kétked?en nézett rám ("süt?ben rántott hús?.."), de mikor megkóstolta, nagyon elismer? szavakat kaptam! ;) Biztosan még sokszor sütök majd hasonlót. Köszönöm!
De orulok, hogy izlett mindkettotoknek, nagyon jo ilyet olvasni. :o) Foleg egy ilyen kiserleti reform etelnel. Koszonom, hogy megirtad! En is sutottem mar karajt, mert a ferjem oroszlan es jobban kedveli, mint a csirket. A receptet, pedig nagyon szivesen!
Kedves witch! Azt szeretném kérdezni, hogy zabkásához való zabpehelyel is lehet készíteni?
Termeszetesen, en is azt hasznaltam.