Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldbab magyarosan

Rakott zöldbab magyarosan
Rakott zöldbab magyarosan
105 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen sajttal a tetején elkészíthető, legfinomabb füstölt sajttal.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vágott zöldbabot puhára főzzük sós vízben.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Kevés olajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a fél üveg lecsót. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Pár percig hagyjuk hadd rotyogjon, majd hozzáadjuk az 50-60 dkg darált húst. Felöntjük kb. 1 dl vízzel. Puhára főzzük , mintha pörköltet készítenénk.
  3. Kb. fél óra főzés elég, utána hozzáadjuk az 1 bögre rizst, és felöntjük még annyi vízzel, hogy ellepje. Folyamatosan kevergetjük lassú tűzön, mert könnyen le tud égni. Előfordulhat, hogy a víz kevés lesz, arra figyeljünk, hogy ha még kemény a rizs, akkor pici vizet még adjunk hozzá. Addig főzzük, amíg a rizs kb. 90%-osra megfő.
  4. Vegyünk egy 20x30as tepsit. A zöldbabot felezzük meg, az egyik felét egyengessük el a tepsi alján. Erre rétegezzük a lecsós darált húsos pörköltünket, majd újabb adag zöldbabbal borítsuk be. Ha a pörink elég szaftos, több olajat nem is kell hozzá adni, mert nem fog lesülni.
  5. A tetejét jól öntözzük meg tejföllel, ha a tejföl nagyon sűrű, kicsit hígíthatjuk tejjel. Majd a tetejét bőven szórjuk meg sajttal. 200 fokon kb. 45-60 percet süssük, addig amíg a sajt aranysárgára nem pirul a tetején.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 501
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi84

Mióta szakács: 2014.12.16.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejfölös zöldbab darált hússal, csőben sült zöldbab

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
zöldbab 1 kg
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
lecsó 25 dkg
darált sertéshús 0.5 kg
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
rizs 1 bögre
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 4 dl
sajt 20 dkg
víz 3 dl