r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab magyarosan

Barbi84
Rakott zöldbab magyarosan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

622
Kalória
31.9g
Fehérje
44.5g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
320.1g
Víz
132.8g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3743 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7093.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2123 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2652 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    266.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1920.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    828 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3494 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5651 micro
Összesen 3743 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. A vágott zöldbabot puhára főzzük sós vízben.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Kevés olajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a fél üveg lecsót. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Pár percig hagyjuk hadd rotyogjon, majd hozzáadjuk az 50-60 dkg darált húst. Felöntjük kb. 1 dl vízzel. Puhára főzzük , mintha pörköltet készítenénk.
  3. Kb. fél óra főzés elég, utána hozzáadjuk az 1 bögre rizst, és felöntjük még annyi vízzel, hogy ellepje. Folyamatosan kevergetjük lassú tűzön, mert könnyen le tud égni. Előfordulhat, hogy a víz kevés lesz, arra figyeljünk, hogy ha még kemény a rizs, akkor pici vizet még adjunk hozzá. Addig főzzük, amíg a rizs kb. 90%-osra megfő.
  4. Vegyünk egy 20x30as tepsit. A zöldbabot felezzük meg, az egyik felét egyengessük el a tepsi alján. Erre rétegezzük a lecsós darált húsos pörköltünket, majd újabb adag zöldbabbal borítsuk be. Ha a pörink elég szaftos, több olajat nem is kell hozzá adni, mert nem fog lesülni.
  5. A tetejét jól öntözzük meg tejföllel, ha a tejföl nagyon sűrű, kicsit hígíthatjuk tejjel. Majd a tetejét bőven szórjuk meg sajttal. 200 fokon kb. 45-60 percet süssük, addig amíg a sajt aranysárgára nem pirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Bármilyen sajttal a tetején elkészíthető, legfinomabb füstölt sajttal.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek