r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán bzsvsz konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott padlizsán bzsvsz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

rétegezés

rizs

Összesen 995 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

rétegezés

rizs

Összesen 4973 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

rétegezés

rizs

Összesen 123 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1929.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 995 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    317.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9646.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    5818 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    3016.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1417 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2070 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 4973 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    256 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

rétegezés

rizs

Elkészítés

rétegezés

  1. Meghámozzuk a padlizsánokat, vékony karikákra vágjuk. Megsózzuk, majd feltesszük forrni az olajat. Mindkét oldalát megpirítjuk a padlizsánnak.
  2. Lábasban odatesszük a vizet vegetásan majd a rizsnek. Mikor forr, kifőzzük a rizst.
  3. Egy hőálló edénybe a padlizsán felét rétegként letesszük, és rárakjuk a főtt rizs felét. A felkarikázott paradicsom, hagyma felét és a reszelt sajt felét. Majd megismételjük a rétegezést.
  4. 200 fokos előmelegített sütőben a sajt pirosodásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 2314
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Arra gondoltam, készítek valami újat, ami nem mindennapos, és pont jól jött, hogy volt a hűtőben padlizsán, amiből valójában krémet akartam készíteni. Csak szétnéztem a szekrényekben, és találomra összeraktam mindent. Egész jól sikerült.

Hozzávalók

rétegezés

rizs

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.