r
Nosalty Logó

Rakott krumpli Youlcsitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Youlcsi
Rakott krumpli Youlcsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Rakottashoz

Mártáshoz

Összesen 542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Rakottashoz

Mártáshoz

Összesen 3249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Rakottashoz

Mártáshoz

Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7876.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    4560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1094 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    1781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1085 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2341 micro
Összesen 3249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Rakottashoz

Mártáshoz

Elkészítés

Rakottashoz

  1. Tegyük oda főni a krumplit és a tojást. Karikázzuk fel, és süssük ki a kolbászt, de ne legyen száraz, csak engedje ki a zsírját, hogy felhasználhassuk a mártáshoz. Ha megfőtt, és megpucoltuk, osszuk 3 felé a krumplit, két felé a tojást és a kolbászt.
  2. Karikázzuk fel a krumplit, szeleteljük fel a tojást.
  3. Rétegezzük tűzálló tálba: krumpli sózva borsozva, tojás sózva, kolbász. Ezt ismételjük meg, felülre krumpli kerül sózva, borsozva. Ne rakjuk őket szorosan egymás mellé, hogy közé folyhasson a mártás. Kapcsoljuk be a sütőt.

Mártáshoz

  1. A kolbászzsírral és a liszttel készítsünk rántást (ha kevés a zsír, pótoljuk vajjal). Adagoljuk hozzá a tejet, és főzzük méz sűrűségűre. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a tejfölt és a tojások sárgáit. Ízesítsük sóval.
  2. A fehérjékből verjünk kemény habot, adjuk a mártáshoz, és az egészet öntsük a krumplira. El fogja lepni. A tetejét szórjuk meg zsemlemorzsával, és mehet a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1178
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli Youlcsitól
Youlcsi 9 recept

Gyerekkorom óta kedvencem a rakott krumpli, de azóta ízlik igazán a sajátom, mióta így készítem. Jók az arányok, nem száraz, nagyon ízletes. Ha nem sajnálod belőle a tojást, és elkészíted, egy igazán finom, laktató étel kerül az asztalodra.

Hozzávalók

Rakottashoz

Mártáshoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...