r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta Turmix konyhájából

Turmix
Rakott kelkáposzta Turmix konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

416
Kalória
17.7g
Fehérje
39.1g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
270.2g
Víz
260.4g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    270.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3469.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1080.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2796 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1618 micro
Összesen 1661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. (Én szoktam sót tenni a főzővízbe.) A héját lehúzzuk, majd karikákra vágjuk.
  2. A tojást megmossuk, és keményre főzzük (szintén sós vízben). Lehűtjük, eltávolítjuk a héját, és karikákra vágjuk.
  3. A kelkáposztát megmossuk jó alaposan, a vastag erezetét eltávolítjuk, majd sós vízben megfőzzük. (Én nem szoktam teljesen puhára.) Leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük.
  4. Elkészítjük a besamelt: A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, és kicsit pirítjuk. (Nem szoktam felforralni a tejet, bár az a hivatalos verzió. Leveszem a tűzhelyről, és lassan hozzáadom a tejet, és közben folyamatosan keverem egy habverővel, nekem így nem lesz csomós.) Visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amikor elkészült, belekeverjük a tejfölt és a parmezánt, sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy tűzálló tálat megkenünk vajjal (de ez el is maradhat), majd a hozzávalókat belerétegezzük. (A burgonya kerüljön az aljára, mert a felesleges nedvességet felszívja.) Minden réteget esetleg meszórhatunk reszelt parmezánnal vagy sajttal, majd öntünk rá a besamelből. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
  6. Sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Megkívántam a kelkáposztát, és valami tartalmasabbat akartam enni, amiben sajt és tejföl is van. Aztán bevillant ez a verzió.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...