Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karaj Katharosz konyhájából

Rakott karaj Katharosz konyhájából
Rakott karaj Katharosz konyhájából
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető finomság.

hozzávalók / 4 adag

A hús elősütéséhez

A rétegzéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt, megpucoljuk, és felkarikázzuk. A karajt kissé kiverjük, sózzuk, borsózzuk, és kevés olajon elősütjük.
  2. Az olajban kicsit megsütjük a kisebb csíkokra metélt szalonna 3/4 részét. Kiszedjük. Végül a felszeletelt hagymát is megpirítjuk.
  3. Egy közepes méretű tepsit zsiradékkal kikenünk, belerakjuk a burgonyakarikákat, sózzuk, borsózzuk, kevés ételízesítőt teszünk rá, és pirospaprikával megszórjuk.
  4. Rátesszük a hagymát, szalonnát, és a kikevert tejföllel befedjük.
  5. Ráhelyezzük a hússzeleteket, és bőven megkenjük mustárral, reszelt sajttal megszórjuk, és a maradék szalonna szeletkéket rátesszük.
  6. Sütés előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 2080 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 27 230
elküldve: 20
receptkönyvben: 374
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott sertéskaraj mustárral, baconös rakott karaj, rakott karaj szalonnával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama
zsuzsamama Wed, 2013-08-21 19:25

Köszönöm a receptet.
Ma ellkészítettem, nagyon finom lett.
A férjem kétszer is szedett.
Én egy kicsit változtattam rajta.
Vajban sütöttem elő a husikat és a tetejére nem csíkozott szalonnát, hanem szeleteket tettem.
Zsuzsa mama.

katharosz
Katharosz / katharosz Wed, 2013-08-21 22:10

Szia, örülök, hogy ízlett, nem hiszem, hogy rontott volna rajta az a kis változtatás.
Üdv. Kati

Nikolka0001
Nikolka0001 Sat, 2013-05-18 17:44

Köszönöm a receptet :) mindjárt neki is állok :) remélem sikere lesz :)

1271
sertés rövidkaraj 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
tejföl 4.5 dl
bacon 30 dkg
sajt 20 dkg
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek