r
Nosalty Logó

Rakott karaj Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Rakott karaj Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A hús elősütéséhez

A rétegzéshez

Összesen 1259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A hús elősütéséhez

A rétegzéshez

Összesen 5035 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A hús elősütéséhez

A rétegzéshez

Összesen 169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.8 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10620.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    1962 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    3774 mg
  • Nátrium
    3998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1869.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1238 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 5035 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A hús elősütéséhez

A rétegzéshez

Elkészítés

A hús elősütéséhez

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt, megpucoljuk, és felkarikázzuk. A karajt kissé kiverjük, sózzuk, borsózzuk, és kevés olajon elősütjük.
  2. Az olajban kicsit megsütjük a kisebb csíkokra metélt szalonna 3/4 részét. Kiszedjük. Végül a felszeletelt hagymát is megpirítjuk.
  3. Egy közepes méretű tepsit zsiradékkal kikenünk, belerakjuk a burgonyakarikákat, sózzuk,borsózzuk, kevés ételízesítőt teszünk rá, és pirospaprikával megszórjuk.
  4. Rátesszük a hagymát, szalonnát, és a kikevert tejföllel befedjük.
  5. Ráhelyezzük a hússzeleteket, és bőven megkenjük mustárral, reszelt sajttal megszórjuk, és a maradék szalonna szeletkéket rátesszük.
  6. Sütés előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 384
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 218
  • Össznézettség: 72936
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karaj Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Könnyen elkészíthető finomság.

Hozzávalók

A hús elősütéséhez

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...