r
Nosalty Logó

Almás kalácsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aaaniii
Almás kalácsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2042 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2818.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    539 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 2042 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 1 cs vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és 2 ek cukorral megmelegítjük, a tűzről levéve elkeverjük benne 2 tojás sárgáját.
  2. A kalácsot felszeleteljük, a tejes keveréket ráöntjük.
  3. Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, a kalács felét elterítjük benne, az almát rátesszük, megszórjuk a másik csomag vaníliás cukorral és bőségesen fahéjjal. A maradék kalácsot rátesszük a tetejére, és 25-30 perc alatt megsütjük.
  5. Amíg sül, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén 1 ek cukrot adunk hozzá. Ezt rákenjük a kalácsra, és további 5 percig hagyjuk a sütőben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8493
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Ajánló

Ha épp nincs otthon almád, akkor barackbefőttel is csinálhatod.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aaaniii 27 recept

Maradék kalács felhasználására találtam ki az otthon fellelhető alapanyagokból. Alapvetően a máglyarakásra nagyon hasonlít, de annál gyorsabb és takarékosabb, így nem is mertem annak elnevezni. :-) Nagyon egyszerű, és nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!