Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás kalácsfelfújt

Almás kalácsfelfújt
Almás kalácsfelfújt
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék kalács felhasználására találtam ki az otthon fellelhető alapanyagokból. Alapvetően a máglyarakásra nagyon hasonlít, de annál gyorsabb és takarékosabb, így nem is mertem annak elnevezni. :-) Nagyon egyszerű, és nagyon-nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha épp nincs otthon almád, akkor barackbefőttel is csinálhatod.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A tejet 1 cs vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és 2 ek cukorral megmelegítjük, a tűzről levéve elkeverjük benne 2 tojás sárgáját.
  2. A kalácsot felszeleteljük, a tejes keveréket ráöntjük. 
  3. Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, a kalács felét elterítjük benne, az almát rátesszük, megszórjuk a másik csomag vaníliás cukorral és bőségesen fahéjjal. A maradék kalácsot rátesszük a tetejére, és 25-30 perc alatt megsütjük.
  5. Amíg sül, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén 1 ek cukrot adunk hozzá. Ezt rákenjük a kalácsra, és további 5 percig hagyjuk a sütőben.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 516
elküldve: 3
receptkönyvben: 194
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Aaaniii

Mióta szakács: 2011.11.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kalácsfelfújt almával, fahéjas kalácsfelfújt, fahéjas almás kalácsfelfújt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anta_tth
anta_tth Thu, 2013-04-04 19:15

Épp most sül, almán kívül tettem bele vilmoskörtét is :-)Remélem az íze is olyan fini lesz, mint amilyen az illata!!!Köszi a receptötletet!!! :-)

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Mon, 2012-06-04 21:00

Így még jobban hasonlít a máglyarakásra! :-)
Köszi a visszajelzést, örülök, hogy ízlett!
Anita

Anna2004
LeCSO / Anna2004 Fri, 2012-06-01 13:51

Elkészítettem,és nagyon finom lett.Én csak annyit változtattam rajta,hogy az almát lereszeltem,és a tetejére a hab alá még tettem pár kanál baracklekvárt.Köszönöm a receptet.

511
kalács 35 dkg
tej 4 dl
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 2 db
alma 2 nagy db
fahéj 0 ízlés szerint