r
Nosalty Logó

Rakott kalács házi szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Rakott kalács házi szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rétegezéshez

Az öntethez

Összesen 828 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rétegezéshez

Az öntethez

Összesen 3304 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rétegezéshez

Az öntethez

Összesen 195 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 828 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3272.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    1272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 3304 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

A rétegezéshez

Az öntethez

Elkészítés

A rétegezéshez

  1. Kivajazunk egy tepsit, ebbe beleszórjuk a kis kockákra vágott kalácsot.
  2. A tejet és a tejszínt összekeverjük, és kb. másfél perc alatt megmelegítjük a mikróban. Addig egy másik edényben a tojásta cukorral, a citrom héjával összekeverjük kézi habverővel. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük a langyos tejes keveréket.
  3. Ezután a tojásos-tejszínes keveréket ráöntjük a tepsiben várakozó kalácsokra, és hagyjuk őket egy negyed órát pihenni. Ezalatt előmelegíthetjük a sütőt, felnegyedelhetjük a ringlókat.
  4. Ha jól megszívták magukat a kalácsok, jöhet a tetejére a gyümölcs, jelen esetben ringló. És a lekvár, amihez adjunk hozzá egy kis rumot, keverjük el, és úgy tegyük rá a kalácsra. Nagyjából mindenhol legyen gyümölcs is és lekvár is.
  5. A tetejére kézzel morzsoljuk rá a vajat, majd kb. 30-40 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 31803
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Ajánló

Jelen esetben én teljes kiőrlésű kalácsot használtam, így még a diétába is belefér. Bármilyen gyümölccsel nagyon finom, szépen összesülnek az ízek. Ez a nagyszerű ebben a receptben, hogy igazából bármiből, bármikor, bárhogyan és szinte bárhol elkészíthető... :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kalács házi szilvalekvárral
dorcus89 81 recept

Stahl Judit egyik remek receptje a maradék felhasználására. Nagyon könnyű elkészíteni, szerintem nincs olyan, aki ezt el tudná rontani. Ő eredetileg csokival és lekvárral csinálta, de nekem van házi készítésű rumos ringlóm. Ez nagyon passzol ehhez az illatos, isteni desszerthez. És a rumos levéből is szoktam a tejes részhez adni. Készüljetek fel, mert amíg sül, ellepi az illata az egész házat, nyálcsorgatva fogjátok várni, hogy megsüljön már az a fránya... akarom mondani drága kalács... :)

Hozzávalók

A rétegezéshez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek