r
Nosalty Logó

Isteni szelet Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Isteni szelet Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1090 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6531 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1090 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    290.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1104 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    900.1 g
  • Cukor
    684 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1950 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 6531 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Sütőtepsi mérete 25x37 cm-es, papírral kibéleljük.
  2. A 30 dkg cukrot a 4 tojássárgával és a vízzel jó habosra felverjük, amit géppel könnyebb. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőportés a tojás felvert habját.
  3. Kétfelé vesszük. Az egyikbe 5 dkg darált diót keverünk, de óvatosan, hogy össze ne törjük a habot, a másik sima piskóta marad, és a tepsi aljára ez kerül, majd erre öntjük a diós piskótát. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
  4. A krémhez a pudingport a tejjel,vaníliás cukorral felfőzzük. 20 dkg vajat a cukorral kikeverünk, majd a diót, rumot a kihűlt pudinghoz adjuk.
  5. Sima krémet keverünk ki belőle, és ezt kenjük a kihűlt tésztára. A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőzön kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. Reszelt csokoládéval szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x37
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 31454
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Isteni szelet Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 320 recept

Régen jól bevált receptem.

Hozzászólások (9)

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsamama! Nagyon jól néz ki ez a sütemény, de a hozzávalóknál nagyon sok mindent kihagytál ami a recept leírás olvasása közben észre vettem.A kémhez valóhoz kimaradt a cukor, darált dió, rum hozzávalói. A tetejér?l, hány tojás fehérjéb?l és mennyi cukorból kell habot verni. Légy szíves pótold a hiányosságokat, mert különben nagyon jó recept. Üdvözlettel:Kissné Margó

Miss Lemon

Kedves Margó! A hozzávalók mellett jobb oldalt található egy szürke gördít?sáv, amit lejjebb gördítve látható a többi hozzávaló is, ami egyszerre nem fért ki! Üdvözlettel: kata

Zsuzsamama56

Szerintem valamit elnéztél,de nem hittem volna,hogy ennyire ellenségesek a hozzászólások,pedig én igyekszem,míg másokat ajnároznak.Biztosan rossz csillag alatt születtem.

Zsuzsamama56

Szerintem mindent leírtam amit kellett,bocsánat,ha tévedek.

Törölt felhasználó

Ez isteni finom.én másként ismerem.sima piskóta erre jön a tejjel leforrázott darált dió amit vajas cukorral fel lazítunk,majd a cukros tojáshab amit g?z felett keményre vertünk..ezt a volt anyósom készítette mindég aki szintén Zsuzsa. Amúgy a recept érthet? :-) .köszi ,mindenképp kipróbálom így is.

Zsuzsamama56

Kedves Wadmacs!Hát megértem ezt a változatosságot,hiszen ez a lényege a gasztronómiának,a kisérletezés,és változtatás,hogy mindíg újat kreáljon az ember.Nekem is ez egy nagyon régi recept,valamikor fiatalasszony koromban kaptam valakit?l,már elis feledkeztem róla,hiszen már nem bajlódok annyit receptírással,mappákban ?rzöm a gasztromagazinokból kivágott értékes képes recepteket,és abból válogatok.Üdv,és jó sütögetést!Szép hétvégét!

kira73

Istenien néz ki meg kell hogy süssem!:-)

kira73

Istenien néz ki meg kell hogy süssem!:-)

Zsuzsamama56

Kedves Kira73! Érdemes megsütni,mert nekünk nagyon ízlett,illetve a párom egyik kedvence.

Törölt felhasználó

En ma megcsinaltam. Aki nem szereti a tul edes sutemenyt, az feltetlenul csokkentse a cukor mennyiseget. A tesztaba boven eleg 15dkg, en 20-at raktam de igy is rettenetesen edes lett. A krembe is erdemes kevesebbet tenni, mert a habba viszont muszaj a 20 dkg, hogy az allaga tartos legyen.

iduci

És marad 4 db tojássárga. Kell a piskótához 4 db sárgája + 4 db fehérje. És kell a habhoz 4 db fehérje. Tehát marad 4 db sárgája.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.