Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-habos sütemény

Epres-habos sütemény
Epres-habos sütemény
55 perc / előkészület: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettünk epret a múltkor, de annyi kimaradt, hogy úgy gondoltam, muszáj felhasználnom. Jól is tettem, mivel ez a remekmű sikeredett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral, csipet sóval és a margarinnal habosra kavarjuk.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, elkeverjük, hozzáöntjük végül a tejet, megint elkeverjük, aztán sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a habot teljesen el nem készítettük, utána kivesszük a sütőből a tésztát, lekenjük eperlekvárral, rá a hab, az eperdarabok, és visszatesszük a sütőbe.
  4. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd mikor már kezd jó állagú lenni a hab, hozzáöntjük szép lassan a cukrot, és kemény habbá verjük, s eligazítjuk a tészta tetején.
  5. Az epret megmossuk, apró darabokra vágjuk, és beszórjuk a hab tetejét vele.
  6. Sütõbe toljuk, és készre sütjük, inkább szárítjuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x20x5 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 27 681
elküldve: 47
receptkönyvben: 471
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

meloka91

Mióta szakács: 2012.06.28.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres süti tojásfehérjehabbal, habos süti eperrel, epres süti habosan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-06-10 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

582
tojássárgája 3 db
cukor 3 ek
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
margarin 10 dkg
finomliszt 15 dkg
tej 1 dl
eperlekvár 3 ek
tojásfehérje 3 db
cukor 10 dkg
eper 25 dkg