r
Nosalty Logó

Epres-habos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-habos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 582 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 2322 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 238 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 582 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 2322 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 238 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral, csipet sóval és a margarinnal habosra kavarjuk.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, elkeverjük, hozzáöntjük végül a tejet, megint elkeverjük, aztán sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a habot teljesen el nem készítettük, utána kivesszük a sütőből a tésztát, lekenjük eperlekvárral, rá a hab, az eperdarabok, és visszatesszük a sütőbe.
  4. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd mikor már kezd jó állagú lenni a hab, hozzáöntjük szép lassan a cukrot, és kemény habbá verjük, s eligazítjuk a tészta tetején.
  5. Az epret megmossuk, apró darabokra vágjuk, és beszórjuk a hab tetejét vele.
  6. Sütõbe toljuk, és készre sütjük, inkább szárítjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x20x5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 34170
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vettünk epret a múltkor, de annyi kimaradt, hogy úgy gondoltam, muszáj felhasználnom. Jól is tettem, mivel ez a remekmű sikeredett belőle.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!