r
Nosalty Logó

Rakott juhtúrós tészta csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Rakott juhtúrós tészta csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Szósz elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 1308 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Szósz elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 5229 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Szósz elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 343 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1308 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177 g

Zsír

  • Összesen
    317.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7026.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    4455 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1211 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 5229 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Szósz elkészítése

Tészta elkészítése

Elkészítés

Szósz elkészítése

  1. Lábasban tegyünk fel vizet a lángra. Ha forr a víz, adjunk hozzá egy evőkanálnyi sót, majd a tésztát főzzük ki "al dente" állagúra. (Közepén kissé roppanós marad a tészta.) Szűrjük le, főzőlevéből egy csészényit tegyünk félre, amennyiben szükség lenne a ragut némiképp hígítani.

Tészta elkészítése

  1. A szalonnát kockázzuk fel, és egy nagy méretű serpenyőben (akkorában, amiben végül a tésztával együtt is elfér a ragu) kevés zsíron pirítsuk meg. Közben reszeljük le a juhsajtot. Ha ezzel megvagyunk, a szalonnakockákat szedjük ki a zsírból, és tegyük kistányérra, ameddig felhasználjuk.
  2. A visszamaradt zsírban keverjük el, és forraljuk fel a tejfölt, majd adjuk hozzá a juhtúrót. Ízesítsük fekete borssal, ha szükséges, sózzuk. Ebben a stádiumban a szószunk híg állagot kell, hogy felvegyen, ha esetleg túl sűrűnek érezzük, a tészta főzőlevéből adjunk hozzá egy keveset.
  3. Keverjük el a frissen kifőtt tésztával, és egy-két percet forraljuk össze.
  4. Közben zománcozott cserépedényt készítsünk elő. Tálalókanál segítségével rakjunk bele annyi tésztát, amennyi kitölti az edény alját. Erre szórjunk pirított szalonnakockát és reszelt sajtot. Ezt követően a következő tésztasort rakjuk le, majd ismét szalonna és sajt. A harmadik sor tészta lesz az utolsó, reszelt sajttal zárjuk le a sort.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 15 perc alatt. Tálaljuk azonnal.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6504
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 03.

Ajánló

Amennyiben nem fogy el egyszerre az étel, érdemes egy kevés szószt készíteni az újra melegítéskor, és abban átforgatni, átforrósítani a maradékot, akkor nem szárad ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott juhtúrós tészta csőben sütve
Kornél 167 recept

Sokan kedvelik a sztrapacskát, de kevesen vannak, akik a burgonyagaluskával szeretnek házilag dolgozni. Ez az étel egy öszvér megoldás, félúton a tésztaétel és a sztrapacska között.

Hozzávalók

Szósz elkészítése

Tészta elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek