Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott juhtúrós tészta csőben sütve

Rakott juhtúrós tészta csőben sütve
Rakott juhtúrós tészta csőben sütve
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan kedvelik a sztrapacskát, de kevesen vannak, akik a burgonyagaluskával szeretnek házilag dolgozni. Ez az étel egy öszvér megoldás, félúton a tésztaétel és a sztrapacska között.

hozzávalók / 4 adag

Szósz elkészítése

Tészta elkészítése

ajánlat

Amennyiben nem fogy el egyszerre az étel, érdemes egy kevés szószt készíteni az újra melegítéskor, és abban átforgatni, átforrósítani a maradékot, akkor nem szárad ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Lábasban tegyünk fel vizet a lángra. Ha forr a víz, adjunk hozzá egy evőkanálnyi sót, majd a tésztát főzzük ki "al dente" állagúra. (Közepén kissé roppanós marad a tészta.) Szűrjük le, főzőlevéből egy csészényit tegyünk félre, amennyiben szükség lenne a ragut némiképp hígítani.

Szósz elkészítése

  1. A szalonnát kockázzuk fel, és egy nagy méretű serpenyőben (akkorában, amiben végül a tésztával együtt is elfér a ragu) kevés zsíron pirítsuk meg. Közben reszeljük le a juhsajtot. Ha ezzel megvagyunk, a szalonnakockákat szedjük ki a zsírból, és tegyük kistányérra, ameddig felhasználjuk.
  2. A visszamaradt zsírban keverjük el, és forraljuk fel a tejfölt, majd adjuk hozzá a juhtúrót. Ízesítsük fekete borssal, ha szükséges, sózzuk. Ebben a stádiumban a szószunk híg állagot kell, hogy felvegyen, ha esetleg túl sűrűnek érezzük, a tészta főzőlevéből adjunk hozzá egy keveset.
  3. Keverjük el a frissen kifőtt tésztával, és egy-két percet forraljuk össze.
  4. Közben zománcozott cserépedényt készítsünk elő. Tálalókanál segítségével rakjunk bele annyi tésztát, amennyi kitölti az edény alját. Erre szórjunk pirított szalonnakockát és reszelt sajtot. Ezt követően a következő tésztasort rakjuk le, majd ismét szalonna és sajt. A harmadik sor tészta lesz az utolsó, reszelt sajttal zárjuk le a sort.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 15 perc alatt. Tálaljuk azonnal.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25x5 cm
  • költség: 2400 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 589
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos tészta, csőben sült penne

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1304
mangalica zsír 1 ek
kolozsvári szalonna 150 g
juhtúró 250 g
juhsajt 200 g
tejföl 4 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
penne 500 g
1 ek