r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell tarhonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Rakott csirkemell tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 915 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4578 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 915 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    321.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8614.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    589 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    4038 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1946.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1559 micro
  • Kolin:
    1426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1041 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1890 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 4578 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    344 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2,5-szeres vízzel, és enyhén sózzuk.
  2. Amikor elfőtte a vizet, levesszük a tűzről, és lefedjük egy konyharuhával, rárakjuk az edény tetejét, így hagyjuk puhulni kb. 20 percet.
  3. A csirkemellet megmossuk, majd szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon mindkét oldalát süssük elő.
  4. A tojásokat egy tálba felütjük, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, és jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a tarhonyához, összedolgozzuk.
  5. Egy tepsit nagyon vékonyan kikenünk olajjal, majd a tarhonya felét belesimítjuk, ráfektetjük a hússzeleteket.
  6. A hagymát és a paradicsomot karikára vágjuk, és ráfektetjük a húsra, majd befedjük a tarhonya másik felével.
  7. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  8. 160°-os sütőben kb. 30 percig sütjük lefedve, majd levesszük a fedőt, és tovább pirítjuk a tetejét kb. 10 percig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5562
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott csirkemell tarhonyával
Alkonyat 83 recept

Egy nagyon finom kiadós ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk