Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott csirkemell gazdagon

Rakott csirkemell gazdagon
Rakott csirkemell gazdagon
105 perc / előkészület: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy olcsó recept, és nem készül el pillanatok alatt. Viszont kiadós, és nagyon finom melegen és hidegen egyaránt. Ünnepekre pont tökéletes.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Előző nap is elkészíthető, ekkor hidegen is tálalhatjuk hidegtál részeként, vagy megmelegíthetjük felszeletelve. Én ekkor vajjal megkenem a szeleteket, hogy melegítéskor ne száradjanak ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy lehetőleg szögletes és mély jénait baconszeletekkel bélelünk, hogy a szeletek félig kilógjanak a jénai oldalán.
  3. A hússzeleteket lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, és egy sort a baconre helyezünk. Mindkétféle sajtból reszelünk rá. Erre egy sor tarjaszelet kerül, erre is reszelünk a sajtokból. Folytatjuk egy sor lisztbe-tojásba forgatott hússal, sajttal, tarjával, sajttal, megint hússal, stb, amíg a hozzávalók tartanak. A legfelső sor húsra sajtot reszelünk, és leöntjük a tejföllel. A kilógó baconszeleteket ráhajtjuk.
  4. A jénai tetejét alufóliával takarjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe toljuk.
  5. 1 óra múlva levesszük a fóliát, és rövid ideig még sütjük, hogy a bacon rápiruljon a tetejére.
  6. Tálalás előtt legalább 1 órát pihentetjük, hogy szeletelésnél ne essenek szét a rétegek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 17x30x10 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 674
elküldve: 4
receptkönyvben: 99
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirketorta, sajttal-sonkával rakott csirkemell, rakott csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2016-11-27 17:57

Igazán nincs mit, kedves Zsuzsa! Mióta ilyen nagyon-nagyon sok recept van fenn az oldalon, arányaiban természetesen kevesebb a hozzászólás, mint mondjuk, öt éve volt. Sok hasonló recept van fenn, ez valahogy kikerült a fősodorból, van ilyen. De attól még nagyon finom, s köszönöm, hogy ebben megerősítettél!
Üdv: Fahéj

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2016-11-26 14:47

Nem tudom, miért nem szólt hozzá senki ehhez a recepthez, de ma végre megcsináltam, és elmondhatom, hogy ez is egy igazi Fahéj recept, mert nagyon finom, gyors és semmi probléma nincs az elkészítésével. Annyit kellett változtatnom, hogy szűzérmével csináltam, mert nálunk sajnos nem jöhet szóba a csirkehús, ellentétben veletek. Mivel kicsi volt az adag, fél óra alatt megpuhult a hús, így hamar elkészült. Be is soroltam a "nagyon jó" kategóriámba. Köszi a receptet. zsuzsa.

704
csirkemell filé 100 dkg
bacon 20 dkg
füstölt-főtt tarja 15 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 3 db
trappista sajt 15 dkg
füstölt sajt 15 dkg
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint