r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós baracklekvárral

Hajni pöttyös konyhája
Rákóczi túrós baracklekvárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

919
Kalória
29.4g
Fehérje
123.1g
Szénhidrát
34.4g
Zsír
151.4g
Víz
329g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
81.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3681 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1493.4 g
  • Cink
    229 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    177 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    105 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5973.5 g
  • Cink
    914 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    706 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    492.3 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    605.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    422 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1029 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 3681 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a tészta összes hozzávalóját és egy könnyen dolgozható tésztát készítünk belőle. Hűtőbe helyezzük 30 percre fóliába csomagolva. Közben a sütőt előmelegítjük 160 fokra. A pihentetett tésztát elővesszük, kinyújtjuk kb. 5-6 mm vastagságúra, a sütőformába igazítjuk, megszurkáljuk alaposan, hogy ne púposodjon fel és 8-10 percig elősütjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket, a következőképpen, a túrót egy szűrő segítségével átpaszírozzuk, átnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliáscukrot és a 3 db tojássárgáját. Amikor már elég krémes a túrós massza, a 2 db tojásfehérjéből (ami megmaradt a tészta készítésnél) kemény habot verünk és azt is hozzádolgozzuk, de azt már óvatos kézi keveréssel.
  3. Az előre kissé elősütött tésztát kivesszük a sütőből, majd rákenjük a túrós tölteléket és így együtt 20 percet sütjük tovább.
  4. Amíg sül, elkészítjük a 3 db tojásfehérjéből a habot, amihez 3 adagban hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet. Amikor már elég kemény a habot kapunk, akkor egy díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük, kivesszük a tepsit és a habból rácsot és virágokat készítünk a tetejére.
  5. Újra sütőbe helyezzük vissza, hogy a hab is csodálatos színt kapjon, körülbelül 15 percre, de már csak 135 fokra. Amikor megsült kivesszük a sütőből és ha valakinek esetleg úgy tetszik és van rá lehetősége, szakácsfáklyával még rásegíthet, hogy a habos rács szép égetett színű legyen, az bátran használhatja, így még ropogósabbá is válik a hab.
  6. A baracklekvárt leturmixoljuk és szintén habzsák segítségével kidíszítjük a habrácsok közét. Jól kihűtjük, négyzet alakú szeletekben tálaljuk és hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x11x3

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek