Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ceglédi túrós

Ceglédi túrós
Ceglédi túrós
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg Rákóczi túrós, de valamiért Anyukám baráti körében a Ceglédi túrós név ragadt rá. :) Igazán isteni, és egyszerűen elkészíthető sütemény. A Párom és Barátaim imádják. :)

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Töltelék

Hab

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, 1 db tojást és a margarint.
  2. Jól összedolgozzuk, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejfölt, attól függően, mennyit vesz fel a tészta.
  3. Egy lágy tésztát kapunk, amit tegyünk hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a 4 db tojássárgáját.
  2. Egy másik tálban a hideg tejben csomómentesre keverjük a pudingport.
  3. Hozzáöntjük a túrós masszához, majd adjuk hozzá a 15 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukort, egy citrom reszelt héját, és a fél citrom levét. Robotgéppel jól összedolgozzuk a masszánkat. Nem kell megijedni, kicsit folyósnak kell lennie.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, egy 30X30-as tepsit kikenünk margarinnal, és megszórjuk liszttel. Ebbe szépen belefektetjük a tésztánkat úgy, hogy a tepsi szélére is felérjen.
  5. Ráöntjük a túrós masszánkat, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.

Hab

  1. Közben a 4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral és 1-2 csepp citromlével kemény habbá verjük.
  2. Ha letelt a 30 perc, kivesszük a süteményt, szépen rákenjük a habot. Villával becsíkozzuk keresztbe, és mehet vissza a sütőbe.
  3. 180 fokon tovább sütjük, míg meg nem barnul rajta a hab.
  4. Jó étvágyat kívánok! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30X30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 927
elküldve: 6
receptkönyvben: 98
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 2

szakács

dalmus88

Mióta szakács: 2015.08.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Rákóczi túrós, tojáshabos túrós, túrós sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dalmus88
dalmus88 / dalmus88 Tue, 2015-10-06 19:22

Igen,kicsit becsapós, de a végén nagyon jó sül ki belőle! :) Igazán örülök, hogy jól sikerült! :)

koboldina
koboldina / koboldina Mon, 2015-10-05 21:00

Kedves Dalmus! Be vallom kicsit kétkedve öntöttem a folyós túrós masszát a tésztára, de pozitívan csalódtam. :) Köszönöm a receptet!

543
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tojás 1 db
tejföl 3 ek
tehéntúró 50 dkg
tojássárgája 4 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
porcukor 15 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 4 db
porcukor 15 dkg
citromlé 1 csepp