r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rákóczi túrós 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 993 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 5963 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 307 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.5 g
  • Cink
    174 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 993 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    213.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5487.1 g
  • Cink
    1045 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    807 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    884.8 g
  • Cukor
    614 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1545 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 5963 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kivajazott, lisztezett tepsiben a sütőbe rakjuk. 20 percig sütjük.
  2. Közben a túrót a töltelékhez áttörjük, hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgát és a tejfölt, a búzadarát, majd végül beleforgatjuk a már előre beáztatott mazsolát is.
  3. A tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a tölteléket is.
  4. Visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre.
  5. A tetejére a tojásfehérjéket és a porcukrot gőz fölött kemény habbá verjük, óvatosan a töltelék tetejére kenjük, és így is kb. 10-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20199
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első sütik között volt, amikkel próbálkoztunk, és az eredmény mindig magáért beszélt... sosem maradt belőle semmi (még a széle sem).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek