Rákóczi túrós 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
0 kcal
-
17g tejföl33 kcal
A töltelékhez
-
67g tehéntúró98 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
5g búzadara18 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
4g mazsola11 kcal
-
28 kcal
A habhoz
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
33g porcukor129 kcal
Összesen
993
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
A töltelékhez
-
400g tehéntúró588 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
30g búzadara108 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
167 kcal
A habhoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Összesen
5963
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
15.4g finomliszt56 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
A töltelékhez
-
20.5g tehéntúró30 kcal
-
12.8g cukor50 kcal
-
1.5g búzadara6 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
-
1.1g mazsola3 kcal
-
3.1g sárgabaracklekvár9 kcal
A habhoz
-
8.2g tojásfehérje4 kcal
-
10.2g porcukor40 kcal
Összesen
307
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914.5 g
-
Cink 174 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 135 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.5 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 80 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
993
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136 g
Zsír
-
Összesen 213.2 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5487.1 g
-
Cink 1045 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 754 mg
-
Vas 807 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1690 mg
-
Nátrium 765 mg
-
Réz 41 mg
-
Mangán 34 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 884.8 g
-
Cukor 614 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 697.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1579 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 101 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 482 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 764 mg
-
Retinol - A vitamin: 1545 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 937 micro
Összesen
5963
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
15 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
0.5 tk szódabikarbóna
-
1 dl tejföl
A töltelékhez
-
40 dkg tehéntúró
-
25 dkg cukor
-
30 g búzadara
-
2 db tojássárgája
-
1 dl tejföl
-
1 marék mazsola
-
3 ek sárgabaracklekvár
A habhoz
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kivajazott, lisztezett tepsiben a sütőbe rakjuk. 20 percig sütjük.
- Közben a túrót a töltelékhez áttörjük, hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgát és a tejfölt, a búzadarát, majd végül beleforgatjuk a már előre beáztatott mazsolát is.
- A tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a tölteléket is.
- Visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre.
- A tetejére a tojásfehérjéket és a porcukrot gőz fölött kemény habbá verjük, óvatosan a töltelék tetejére kenjük, és így is kb. 10-15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 207
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20236
- Feltöltés dátuma: 2011. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Az első sütik között volt, amikkel próbálkoztunk, és az eredmény mindig magáért beszélt... sosem maradt belőle semmi (még a széle sem).