Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós 3.

Rákóczi túrós 3.
Rákóczi túrós 3.
80 perc / előkészület: 35 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első sütik között volt, amikkel próbálkoztunk, és az eredmény mindig magáért beszélt... sosem maradt belőle semmi (még a széle sem).

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kivajazott, lisztezett tepsiben a sütőbe rakjuk. 20 percig sütjük.
  2. Közben a túrót a töltelékhez áttörjük, hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgát és a tejfölt, a búzadarát, majd végül beleforgatjuk a már előre beáztatott mazsolát is.
  3. A tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a tölteléket is.
  4. Visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre.
  5. A tetejére a tojásfehérjéket és a porcukrot gőz fölött kemény habbá verjük, óvatosan a töltelék tetejére kenjük, és így is kb. 10-15 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 307
elküldve: 12
receptkönyvben: 346
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

RegiÉva

Mióta szakács: 2011.01.10.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos túrós sütemény, mazsolás-túrós szelet

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Haynal1
Haynal1 Sat, 2016-02-13 15:19

Kedves Éva!
Az a helyzet, hogy ezzel a recepttel kellett volna kezdenem.
A Te recepted a 3. amit megsütöttem. Az első kettő verzió finoman szólva nem lett tökéletes. Az elsőnek a tésztája nem volt jó, a másodiknak a tölteléke.
A Tied viszont tökéletesre sikerült. :-) Köszönöm szépen!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2014-02-09 17:37

Szia!

Érdeklődnék, hogy neked hogyan maradt felszeletelés után olyan szép a hab? Nekem összetört, pedig megvártam, míg kihűlt! Egyébként isteni lett!

Köszönöm!

RegiÉva
RegiÉva / RegiÉva Sat, 2011-03-12 19:54

Szia!
Szerintem elég lesz a tepsi, mert mi is elég kicsiben szoktuk csinálni.... A tésztát nyugodtan akkorára nyújtsd, amekkora a tepsid :D
Remélem sikerül!

evikike7
evikike7 Sat, 2011-03-12 19:07

Szia!
Az lenne a kérdésem, milyen méretű tepsit használtál? Kb. milyen vastagra nyújtottad a tésztát? Nekem 20x30-as tepsim van, ami elég kicsinek számít, így félek, hogy túl vastag lesz. Nagyon szép a sütid, hasonló eredményt szeretnék én is :)
Köszi a választ!

991
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
szódabikarbóna 0.5 tk
tejföl 1 dl
tehéntúró 40 dkg
cukor 25 dkg
búzadara 30 g
tojássárgája 2 db
tejföl 1 dl
mazsola 1 marék
sárgabaracklekvár 3 ek
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg