adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
129
Kalória
6g
Fehérje
15.2g
Szénhidrát
4.5g
Zsír
20.5g
Víz
90g
Koleszterin
928.4mg
Élelmi rost
1.3g
Cukor
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
Rántás és töltelék
-
28g tojás35 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g krémsajt13 kcal
Összesen
129
kcal
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
Rántás és töltelék
-
55g tojás69 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g krémsajt25 kcal
Összesen
256
kcal
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
Rántás és töltelék
-
50.9g tojás64 kcal
-
37g zsemlemorzsa146 kcal
-
2.8g fokhagyma4 kcal
-
9.3g krémsajt23 kcal
Összesen
237
kcal
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
129
kcal
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
256
kcal
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
237
kcal
Elkészítés
Rántás és töltelék
- A panírozásból megmaradt tojást és a zsemlemorzsát összeöntjük, és tömör masszát formázunk belőle annyi zsemlemorzsával, hogy még összeálljon.
- Tetszés szerint kisebb vagy nagyobb korongokat formázunk, krémsajtot és fokhagymát teszünk a középre, majd egy másik kis korongot a tetejére teszünk, és összetapasztjuk. Villával összenyomkodjuk a szélét, ezzel is jó kinézetet adva az ételnek.
- Olajban kisütjük, majd papírszalvétára tesszük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 5 p
A megmaradt tojás és zsemlemorzsa hasznosítására ideális megoldás, és a megmaradt krémsajt vagy más, nem rántható dolgok felhasználásának praktikus módja.