Rahátos diós süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
A laphoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
8g dió55 kcal
-
8g rahát32 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
3g ostyalap11 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
3g tej1 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
21g margarin149 kcal
Összesen
380
Kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
A laphoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g rahát381 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
34g ostyalap128 kcal
A krémhez
-
120g tojássárgája386 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
30g tej17 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g margarin1793 kcal
Összesen
4566
Kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
A laphoz
-
20.6g tojásfehérje11 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
8.6g dió56 kcal
-
8.6g rahát33 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2.9g ostyalap11 kcal
A krémhez
-
10.3g tojássárgája33 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
2.6g tej1 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
21.5g margarin154 kcal
Összesen
391
Kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
380
Kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.7 g
Zsír
-
Összesen 301.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 113 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3702 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 771 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 1571 mg
-
Nátrium 959 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400.8 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 331.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2506 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 1068 mg
-
Retinol - A vitamin: 2365 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1643 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1341 micro
Összesen
4566
Kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
391
Kcal
Hozzávalók
A laphoz
-
6 db tojásfehérje
-
5 evőkanál finomliszt
-
10 dkg dió
-
10 dkg rahát
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 db ostyalap
A krémhez
-
6 db tojássárgája
-
3 ek tej
-
2 evőkanál finomliszt
-
250 g margarin
Elkészítés
A laphoz
- A diót durvára szeleteljük, és sütőben enyhén megpirítjuk.
- Eközben a tojásfehérjéket a 8 ek cukorral jó kemény habbá verjük.
- A rahátot kicsi darabokra vagdosuk úgy, hogy minden vágásunk után porcukorba mártjuk az éppen vágott részt, hogy ne ragadjanak össze.
- Amikor a hab keményre verődött, hozzáadjuk a rahátot, meghűlt pirított diót és a lisztet, aminek közepébe mélyedést készítünk, és ebbe pezsdítjük fel a sütőport pár csepp citromlével vagy ecettel (amink van otthon).
- Rózsaszínre sütjük.
- Krém elkészítése: a margarinon kívül mindent összekeverünk, és pépessé főzzük. Kihűléskor hozzákavarjuk a margarint is.
- Összeillesztés: a krémet 2-be osztom, és a diós-rahátos lapot megkenjük egyik felével, ráillesszük az egyik ostyalapot. Óvatosan megfordítjuk (jómagam egy tálcát helyezek rá, összefogom az alsóval és hirtelen átfordítom).A kimaradt ostyalapot körbe vágjuk a diós-rahátos lap mérete szerint.
- Ezt az oldalát is megkenjük a maradt krémmel, s ráillesszük a másik ostyalapot is, amit ugyancsak a diós-rahátoslap mérete szerint vágunk.
- Tálcával vagy vágódeszkával lefedjük, és így tesszük hűvös helyre (másként felkunkorodik az ostyalap).
- Másnap felszeleteljük, és hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 27731
- Feltöltés dátuma: 2012. február 13.
Ajánló
Megtörtént, hogy a krém kinyomódott a szeletelésénél, még nem tudom nektek megírni ilyenkori okát. Akkor a legfinomabb, ha ropogós marad ostyája. Margarin a titka, lehetőleg jó minőségűt használjunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Kisebbik fiam rahát-mániás. Így kaptuk ezt a receptet is barátnőmtől. Lehet tetejére hideg kakaós glazúrt készíteni, szerintem bőven édes, ritkán díszítem ilyesmivel, s ha mégis, csak cirkásan (nem fedem be teljesen glazúrral).
Hozzászólások (5)
Kedves Yve ! Nagyon tetszik ez a "rahát"-os sütemény, de ezt az alapanyagot hol lehet Magyarországon beszerezni ? Természetesen elmentettem és amint hozzájutok elkészítem ! Köszönöm ! Üdv: Anci
Kedves Anci! Sajnos nem tudok tobbet irni Csipszi infoja melle (amit egyebkent koszonok). Ha lenne Erdelyben ismerosod, szinte minden varosban beszerezheto... Komolyan sajnalom, hogy ennyi ido ota meg senki sem kezdte el forgalmazasat feletek IS, mint pl. a miccshust. Amint megtudnek tobbet, feltetlen ertesiteni foglak. Udv, Evy
Magyarországon nem igazán,de aki megy ki Törökországba lehet t?le kérni,mert kint filléres desszert.
Kedves Anci! Rahátot lehet Magyarországon vásárolni, a keleti füszereket és élelmiszereket áruló üzletekben, pl. Pécsen a Jókai utcában. Üdv: Ági
Kedves Agi! (Csipszi) Ahoz, hogy Anci ertesitest kapjon uzenetedrol, az altala irt hozzaszolasnal megjeleno "valasz"-ra kell kattintanod es ugy irnod, maskent nem ertesul arrol, hogy neki cimeztek uzenetet, esetleg ha vissza bongeszik az oldalakra, ahol elozoleg uzenetet hagyott es at nem nezi a tobbi hozzaszolast is. Koszonom a gyors valaszaid az erdeklodok fele, fontos infokent is szolgalnak! Minden jot neked, szia Evy
Kedves Evy! Köszönöm a segítséget. Szép estét Neked! Ági
Köszönöm ! Pécs nagyon messze van hozzánk, de majd megpróbálom Szegeden! Üdv: Anci
Árkád, Latin-negyedben sztem kapható.
Kedves Yve! Nahát ez a rahát!:-))))) Csoda finom lehet, a leírás érdekes és izgalmas a rahat-nak, olvasva, - köszi, hogy tudjuk, hol is lehet ezt a finomságot kapni. Mentve. Éva-Anyóca
Szia kedves Eva-Anyoca! Igen, szerintem is tetszene neked ez az iz, barmelyik szinben-bol...tisztara drukkolok, hogy valahonnan megis beszerezhessetek! Szep napot! Udv: Evy
Zselés cukorra hasonlítom, azzal ki kellene próbálni. És mi az a "miccshus"? van egy zselés receptem, alul felül piskóta, középen egy ilyen tojásfehérjés lap, dió, csoki, zselés cukor. A krém is hasonló, cítrom krém. Rózsaszin máz kerül a tetejére, fel is rakom majd, van fotó is. Receptet mentettem. Üdv.Olgis
Szia Kedves Rolvisa! Bar sosem probaltam ki ezeket a recepteket, hogy most velemenyt irjak roluk, mint a hozzaszolasokban is talalod majd, megis elinditlak 2 oldalra, lassd nagyjabol mirol is van szo (miccshus) -ha lenne honnan beszerezz eredeti fagyasztottat, ki ne hagyd!!!: http://www.nosalty.hu/recept/miccs http://www.nosalty.hu/recept/miccs-2 Hidd el par hete nekem is megfordult fejemben a zseles cukorral valo helyettesites...de ugy gondoltam mig ki nem probalom, inkabb nem ajanlom; hanem majd biztosra mennek. Feltetlen szolok felole, ha legkozelebbi sutimnel egy kis sarok reszet zselescukorral potoltam, mi lett az eredmenye?! Addigis, minden jot nektek! Ne hagyd ki recepted bekuldeset! Fokent ha mar fotod is van, nem kell mar elkeszitesi lehetosegre-idore varnod.