Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raffaello kocka Tésztásfültől

Raffaello kocka Tésztásfültől
Raffaello kocka Tésztásfültől
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szalagavatója volt a fiamnak. Alkalom lett egy süti elkészítésére. Ünnepélyes is, meg finom. Szeretjük Őt is , meg a sütit is!:)

hozzávalók / 10 adag

Fehér tészta

Barna (kakaós) tészta

Krém

ajánlat

A tetejére szórhatunk csokoládéreszeléket. Aki szereti, keserű, tej, amilyen van!

Szólj hozzá!

elkészítés

Fehér tészta

  1. A fehér tésztát elkészítjük előbb, a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a végén a cukrot is belekeverjük.
  2. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a cukros habba keverjük óvatosan (a hab ne törjön össze), citromlevet csepegtetünk bele.
  3. Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal, liszttel megszórjuk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben közepes lángon (180 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük.

Barna (kakaós) tészta

  1. Míg megsül, elkészítjük a barna tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk.
  2. A diót (mogyorót) a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.

Krém

  1. Jöhet a krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
  2. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
  3. A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük. Erre tesszük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejére kókuszreszeléket szórunk. Kockára vágva tálaljuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35 X 30 x 4 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 16 610
elküldve: 5
receptkönyvben: 183
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kókuszos sütemény, Raffaello sütemény, Raffaello szelet

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2014-01-20 14:51

Kedves Ellák!
Tetszik a recept! Ha időm is engedi ki fogom próbálni!
Bevallom, én is mákos kockának néztem elsőre, aztán meg "csakazértis" megnéztem, mert izgatott h milyen is az a mákos Raffaello :D
Nem, nem vagyok profi fotós, bár egy ideje gyakorolgatok, több helyről próbáltam összeszedni a tudományt (mert külön tudományként emlegetik az étel fotózást), ha egy-két tanácsot elfogadsz...
Nos, érdemes természetes fénynél fényképezni, mert a vaku csalóka képeket csinálhat... érdemes 8-10 (vagy akár több) más-más szögből készített képet csinálni, hiszen ami nem kell törölhető, nincs drága fotópapír, előhívatás stb, mint régen és ennyi képből már ki lehet választani a legelőnyösebbet! Ezenkívül szoktam próbálgatni, h csak egy szelet sütit fényképezek, esetleg kettőt, vagy egy egész tálcányit, mert van h egy szelet mutatósabb, de van amikor csak több mutat jól...
Őszintén remélem, h nem bántottalak meg az okoskodásommal!
Üdvözlettel: Scarlett

Ellák
Tésztásfül / Ellák Mon, 2014-01-20 19:04

Szia Scarlett,

Köszönöm szépen Neked , mert minden kritikát elfogadok. Egy nagyon jó fényképező gépem van , de a fotósa, sajna , én vagyok az! Igyekszem és köszönöm neked a jó tanácsokat! Vannak már azért tűrhetőek is, a készített ételek közül. Igyekezetem és tanulásom, valamint gyakorlat teszi a ... hát még nem tudom leszek valaha fotós is? Főzni, sütni viszont, azt szeretek! :)
Üdvözletem: Tésztásfül
Üdvözlettel: Molnár Ellák , alias Tésztásfül.

macska11
Sylvia / macska11 Thu, 2013-12-12 12:36

Szia !
Tetszik a képen a süti - nagyon szép ! - és tetszik a leírás is, de a kettő ugyanahhoz tartozik ? Első blikkre én a kép alapján biztos, hogy valami mákosra tippeltem volna !
Sylvia

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sat, 2014-01-04 20:50

Már más is reklamálta. ( Mert ebben nagyok vagyunk! ) Ételfotózáshoz, még tanuló vagyok! A kakaós lap szeletelésekor elmorzsolódott egy kicsit. A munka azért benne van , egy szemig elfogyott. Engem ez nyugtat meg!! :)

brassoeva@freemail.hu
brassoeva@freemail.hu Tue, 2013-12-10 19:34

Ismerem ezt a sütit erdélyi raffaello néven,már többször megsütöttem,nagyon finom. A kókuszos sütik között az egyik legfinomabb,nagyon mutatós!

718
tojásfehérje 5 db
cukor 15 dkg
kókuszreszelék 15 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 2 evőkanál
citromlé 3 csepp
tojásfehérje 5 db
cukor 15 dkg
dió 15 dkg
finomliszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 csapott ek
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 10 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 3 dl
margarin 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak