Nosalty Logó

Raffaello kocka Tésztásfültől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Raffaello kocka Tésztásfültől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Fehér tészta

Barna (kakaós) tészta

Krém

Összesen 718 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Fehér tészta

Barna (kakaós) tészta

Krém

Összesen 7187 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Fehér tészta

Barna (kakaós) tészta

Krém

Összesen 342 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 718 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    458.4 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    141 g
  • Koleszterin
    2170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10539.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    2619 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    4220 mg
  • Nátrium
    2881 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.4 g
  • Cukor
    540 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2811 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2662 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2217 micro
Összesen 7187 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

Fehér tészta

Barna (kakaós) tészta

Krém

Elkészítés

Fehér tészta

  1. A fehér tésztát elkészítjük előbb, a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a végén a cukrot is belekeverjük.
  2. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a cukros habba keverjük óvatosan (a hab ne törjön össze), citromlevet csepegtetünk bele.
  3. Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal, liszttel megszórjuk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben közepes lángon (180 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük.

Barna (kakaós) tészta

  1. Míg megsül, elkészítjük a barna tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk.
  2. A diót (mogyorót) a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.

Krém

  1. Jöhet a krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
  2. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
  3. A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük. Erre tesszük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejére kókuszreszeléket szórunk. Kockára vágva tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35 X 30 x 4
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 20072
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 10.

Ajánló

A tetejére szórhatunk csokoládéreszeléket. Aki szereti, keserű, tej, amilyen van!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A szalagavatója volt a fiamnak. Alkalom lett egy süti elkészítésére. Ünnepélyes is, meg finom. Szeretjük Őt is , meg a sütit is!:)

Hozzászólások

brassoeva@freemail.hu

Ismerem ezt a sütit erdélyi raffaello néven,már többször megsütöttem,nagyon finom. A kókuszos sütik között az egyik legfinomabb,nagyon mutatós!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen!

Macska

Szia ! Tetszik a képen a süti - nagyon szép ! - és tetszik a leírás is, de a kett? ugyanahhoz tartozik ? Els? blikkre én a kép alapján biztos, hogy valami mákosra tippeltem volna ! Sylvia

Törölt felhasználó

Köszönöm a kép csalóka ! :)

Törölt felhasználó

Már más is reklamálta. ( Mert ebben nagyok vagyunk! ) Ételfotózáshoz, még tanuló vagyok! A kakaós lap szeletelésekor elmorzsolódott egy kicsit. A munka azért benne van , egy szemig elfogyott. Engem ez nyugtat meg!! :)

Törölt felhasználó

a kép és a "recept" köszön?viszonyban sincsenek egymással :-/

Törölt felhasználó

Mindenkinek elfogadom az épít? kritikáját!! Köszönöm!

scarlett69

Kedves Ellák! Tetszik a recept! Ha id?m is engedi ki fogom próbálni! Bevallom, én is mákos kockának néztem els?re, aztán meg "csakazértis" megnéztem, mert izgatott h milyen is az a mákos Raffaello :D Nem, nem vagyok profi fotós, bár egy ideje gyakorolgatok, több helyr?l próbáltam összeszedni a tudományt (mert külön tudományként emlegetik az étel fotózást), ha egy-két tanácsot elfogadsz... Nos, érdemes természetes fénynél fényképezni, mert a vaku csalóka képeket csinálhat... érdemes 8-10 (vagy akár több) más-más szögb?l készített képet csinálni, hiszen ami nem kell törölhet?, nincs drága fotópapír, el?hívatás stb, mint régen és ennyi képb?l már ki lehet választani a legel?nyösebbet! Ezenkívül szoktam próbálgatni, h csak egy szelet sütit fényképezek, esetleg kett?t, vagy egy egész tálcányit, mert van h egy szelet mutatósabb, de van amikor csak több mutat jól... ?szintén remélem, h nem bántottalak meg az okoskodásommal! Üdvözlettel: Scarlett

Törölt felhasználó

Szia Scarlett, Köszönöm szépen Neked , mert minden kritikát elfogadok. Egy nagyon jó fényképez? gépem van , de a fotósa, sajna , én vagyok az! Igyekszem és köszönöm neked a jó tanácsokat! Vannak már azért t?rhet?ek is, a készített ételek közül. Igyekezetem és tanulásom, valamint gyakorlat teszi a ... hát még nem tudom leszek valaha fotós is? F?zni, sütni viszont, azt szeretek! :) Üdvözletem: Tésztásfül Üdvözlettel: Molnár Ellák , alias Tésztásfül.

Hozzávalók

Fehér tészta

Barna (kakaós) tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.