r
Nosalty Logó

Rácsos linzeres sütemény

Salamon Csilla
Rácsos linzeres sütemény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A linzerhez

A piskótához

1960
Kalória
34.4g
Fehérje
203.4g
Szénhidrát
115.1g
Zsír
162.8g
Víz
442.1g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
87.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A linzerhez

A piskótához

Összesen 1960 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A linzerhez

A piskótához

Összesen 7847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A linzerhez

A piskótához

Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    115.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    738 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 1960 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    460.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    167 g
  • Koleszterin
    1769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8997.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    2050 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    3934 mg
  • Nátrium
    2188 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    813.5 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    651.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3090 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    1485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2953 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1615 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2306 micro
Összesen 7847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 364 kcal

Elkészítés

A linzerhez

  1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk.
  2. Egy maréknyi adagot a tésztából elveszünk. A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk. Tetejét megkenjük vastagon lekvárral.
  3. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. Sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral, dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot.
  5. Az így kapott masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzertésztára. A maradék linzerből rudakat sodrunk, amit piskóta tetején rácsosan elosztjuk, majd sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes

Egy régi szakácskönyvben találtam a receptet.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek