Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás rácsos

Szilvás rácsos
Szilvás rácsos
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok szilvánk termett, ezért sütöttem belőle ezt a süteményt, azóta is a kedvencünk.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal szétmorzsoljuk, beletesszük a cukrot, tojást, sütőport, tejfölt, és összegyúrjuk.
  2. Ezután 3/4-1/4 arányban kettéosztjuk. A nagyobbik részt kinyújtjuk, és beletesszük a sütőformába.
  3. A megtisztított, kimagozott szilvákat húsukkal felfelé rátesszük a tésztára, fahéjjal, cukorral megszórjuk.
  4. A maradék tésztából csíkokat formázunk, és rátesszük a süti tetejére.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük 180 fokon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 329
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lázár Beáta

Mióta szakács: 2015.08.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rácsos süti, rácsos süti szilvával, szilvás rácsos sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

378
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 teáskanál
tejföl 2 ek
szilva 60 dkg
fahéj 1 kávéskanál
tojássárgája 1 db