Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácos patiszon

Rácos patiszon
Rácos patiszon
95 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom egyik kedvenc étele, ezt képes két nap is megenni egymás után (mást nem nagyon :( ) Mivel semmi "bűnös" anyag nincs benne, nyugodtan lehet belőle enni 2-3 nagy tányérral is, bár meg kell mondanom szerintem eléggé laktató. Vásárláskor, illetve főzéskor a patiszon talán soknak fog tűnni, de főzés közben annyira összeesik, hogy nekem pl. a 3 nagy példánnyal is "manővereznem" kellett, hogy két rétegre elég legyen. Úgyhogy ha valaki 4 db-ot készit elő, az sem hibázik nagyot :). A többi hozzávalót is lehet ízlés szerint variálni - semmi sem szentirás.
Egyébként egy kérdés: néhol  "patiszon", máshol pedig "patisszon".  Tudja valaki, hogy melyik a tuti helyes? Vagy írjak inkább csillagtököt? :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A patiszont négyfelé vágjuk, kanállal a belsejét kikaparjuk, további cikkekre vágjuk, végül meghámozzuk. (A patiszon "fura" formája miatt az utolsó lépés a hámozás, így a legkönnyebb). Ezután enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. Amíg a patiszon fő, a darált húst megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompüré-konzervet, sózzuk, és megfűszerezzük a "gyros" fűszerkeverékkel.
  3. Ha a patiszon megfőtt, leszűrjük, és elfelezzük. Egyik felét a tepsi alján elrendezgetjük, majd következő rétegként rátesszük a párol darált húst. Ezután jön a karikára vágott hagyma, paradicsom, paprika és egy kevés só.  (Nálam a sorrend folyton változik). A tetejére rendezgetjük a patiszon másik felét és a karikára vágott kolbászt. Ezután az egészet beborítjuk a tejföllel és mehet is a sütőbe.
  4. Ha valaki nagyon finomra szeretné, még egy kis reszelt sajtot is tehet a tejfölre.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 289
elküldve: 6
receptkönyvben: 212
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ibóka

Mióta szakács: 2010.05.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-kolbászos rakott patiszon, rakott csillagtök sütőben sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Audry13
Audry13 Fri, 2012-11-02 17:58

Megcsináltam a hétvégén, hús nélkül, kölessel és nagyon finom lett! Köszi a receptet!:)

653
patisszon 2 db
darált sertéshús 50 dkg
sűrített paradicsom 10 dkg
gyros fűszerkeverék 1 kávéskanál
paradicsom 3 db
paprika 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
tejföl 450 g
kolbász 10 dkg
0 ízlés szerint