Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Püspökkenyér 3.

Püspökkenyér 3.
Püspökkenyér 3.
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Téli estéken teával nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A mazsolát, a birsalmasajtot és a fügebefőttet kiválthatjuk bármilyen szárított gyümölccsel, befőttel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük fel.
  2. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Amikor jól elkevertük, lazán hozzáadjuk a habot.
  3. A masszába beleszórjuk az apróra vágott diót, birsalmasajtot, fügebefőttet, csokoládét, mazsolát, majd összeforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 902
elküldve: 6
receptkönyvben: 120
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

birsalmasajtos-fügebefőttes gyümölcskenyér, mazsolás-csokis őzgerinc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1031
tojás 6 db
sütőpor 1 csomag
cukor 25 dkg
finomliszt 25 dkg
mazsola 10 dkg
birsalmasajt 10 dkg
dió 10 dkg
füge 5 db
csokoládé 5 dkg