Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fagyi alagút

Fagyi alagút
Fagyi alagút
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam ezt a süteményt és rögtön el akartam készíteni, de nem akartam megvenni a tortaformát, amiben csak ilyen lyukas süteményt lehet sütni. Van éppen elég lom már így is a házban, gondoltam valamelyik meglévő tepsit is tudom hasznosítani. Ez csak ötletadó. Én már készítettem a tésztát kakaópor nélkül, akkor a vanília helyett reszelt citromhéjjal volt ízesítve és gyümölcstölteléket raktam bele. Természetesen akkor nem kell a fagyasztóba rakni.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Nagyobb összejövetelekre, mert jó, ha elfogy egyszerre. Felvágás után nem ajánlatos a tárolgatás. A tésztát, amit kivágtunk a közepéből, fel lehet használni trifle-nek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, végül a vanília kivonatot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, több részletben adjuk hozzá a tojásos masszához, és még 5 percig keverjük.
  2. Zsírozott, lisztezett kuglófformába öntve, előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kész, 10 percig hagyjuk hűlni a formában, majd tortarácsra borítva hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  3. A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral.
  4. A fagyit kivesszük a fagyasztóból, hogy amíg az alagút készül, addigra kanalazható legyen. A tészta tetejéről levágunk egy 2 cm-es lapot, félretesszük. A külső és a belső szélétől 2 cm-re körbevágjuk függőlegesen a süteményt, majd kávéskanállal óvatosan kiszedjük a két vágás közötti tésztát. Belekanalazzuk a fagyit, visszarakjuk a tetejére a lapot és bekenjük kívülről a krémmel. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol befedje, nehogy kiszáradjon a tészta, amíg hűtjük.
  5. Berakjuk a fagyasztóba minimum 12 órára.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 685
elküldve: 5
receptkönyvben: 197
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fagylaltos torta, alagút torta fagylalttal töltve, sütialagút fagylaltos töltelékkel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gárdos Mária
Gárdos Mária Mon, 2013-03-11 23:20

Az unokámnak fagylalt torta volt a kívánsága születésnapjára, és a te tortádat csináltam meg. Azzal a különbséggel, hogy őzgerincformát használtam. Nagyon finom és mutatós torta. Nagy sikere volt. Köszönöm Witch!

witch
witch / witch Tue, 2013-03-12 00:19

Nagyon szivesen! En pedig koszonom a megtiszteltetest, hogy
szuletesnapra lett kivalasztva a recept. :)) Az meg mar nekem
hab a tortan, hogy sikere is volt, de jo ilyet olvasni.*+*
udv:witch

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2012-07-23 11:20

Kedves Witch,
Ez nagyon de nagyon szép és biztosan legalább annyira fincsi is :-) Ötletes, nagyon ügyes vagy :-) Szép napot kívánok! Üdv, Andi

witch
witch / witch Mon, 2012-07-23 13:46

Kedves Andi!
Koszonom a dicseretet! :) Nekem a gyumolcsos
valtozat jobban izlett, de gondoltam biztos ez
is fog valakinek tetszeni, mert nem vagyunk
egyformak. Szep napot Neked is!
udv:witch

witch
witch / witch Mon, 2012-05-21 20:39

Kedves Anci!
Orulok, hogy megtetszett!
Remelem, izleni is fog! :)
Jo ejszakat!
udv:witch

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-05-21 10:51

Kedves witch !
Nagyon ötletes, pénteken kerti-partiba megyünk és ez lesz a meglepetés süti-hüti !
Köszönöm és legyen szép napod ! Üdv: Anci

708
tojás 3 db
porcukor 25 dkg
tejföl 3 dl
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
sütőpor 1 csomag
vanília kivonat 2 teáskanál
vaj 12 dkg
porcukor 25 dkg
vanília fagylalt 50 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál