Nosalty Logó

Pulykazúza-leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
java46
Pulykazúza-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 342 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1368 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 342 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6136.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    4179 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    2698.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1368 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zúzát mossuk, daraboljuk, 2 liter vízben feltesszük főzni, amelybe a babérleveleket és egy fej hagymát, és a leveskockákat is tesszük.
  2. Az olajon a másik, kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk(ha nincs kész savanykás barnamártásunk, akkor az üveges hagymán karamellizáljuk a cukrot). Ezt megszórjuk a liszttel, párszor átkavarjuk, és felöntjük vízzel, majd egyszer felforraljuk. Ez lett a rántásunk.
  3. Ha a zúza megpuhult, a rántással (nem erősen barnult rántás) sűrítjük, hozzákeverjük a zöldséget és a paprikakrémet.
  4. Felforraljuk, majd a savanyú barnamártást (vagy az almaecetet) adjuk hozzá.
  5. Ha kész a leves, a babérleveleket eltávolítjuk, a két gerezd fokhagymát belepasszírozzuk, és a kis darab vajat a tetejére ültetjük.
  • Elkészítettem: 27 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2566
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 25.

Ajánló

Mindenképpen főtt burgonyával tálaljuk, nem hiszem, hogy más körítés illene hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a zúzagyomrot. A leves inkább mártásszerűen legyen sűrű, sem mint a mi fogalmaink szerint leves. Azt hiszem, így még kedvesebb ételünk, mint pörköltként elkészítve.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nekem bejön, igaz nem leves, de szósznak a zúza mellett, és a burgonya,...tetszik köszi.:-O

java46

Kedves gregoreva, örülök, hogy tetszik. Jó a változatosság, jó a pörkölt, de nem --ütrehatra. Azért nevezem levesnek, mert Németországban a pacalt is, az összes bels?ség-menüt "leves"nek hívják, mert igazából kanalazni kell. Majdnem mindig vagy f?tt-vagy karikára vágott, serpeny?ben sült krumplival fogyasztják.Üdvözöllek. java46

Éva-Anyóca

Köszönöm az információt. Ezzel is gazdagabb lettem.:-O Nem is gondoltam volna, hogy a pacal is levesnek felel meg, igaz, itt is ha levesesebb, kanállal esszük, ha nem annyira, a burgonya úgyis felszívja a szaftot, és akkor jó a villa,...de nagyon örülök, hogy megosztottad ezt az információt.:-O Remélem, kellemesen telt a karácsony,és békés, boldog, új esztend?t kívánok! Éva-A.

java46

Boldog új évet kívánok én is! Jahnke Éva (én is éva)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.