Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykazúza-leves

Pulykazúza-leves
Pulykazúza-leves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a zúzagyomrot. A leves inkább mártásszerűen legyen sűrű, sem mint a mi fogalmaink szerint leves. Azt hiszem, így még kedvesebb ételünk, mint pörköltként elkészítve.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenképpen főtt burgonyával tálaljuk, nem hiszem, hogy más körítés illene hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zúzát mossuk, daraboljuk, 2 liter vízben feltesszük főzni, amelybe a babérleveleket és egy fej hagymát, és a leveskockákat is tesszük.
  2. Az olajon a másik, kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk (ha nincs kész savanykás barnamártásunk, akkor az üveges hagymán karamellizáljuk a cukrot). Ezt megszórjuk a liszttel, párszor átkavarjuk, és felöntjük vízzel, majd egyszer felforraljuk. Ez lett a rántásunk.
  3. Ha a zúza megpuhult, a rántással (nem erősen barnult rántás) sűrítjük, hozzákeverjük a zöldséget és a paprikakrémet. 
  4. Felforraljuk, majd a savanyú barnamártást (vagy az almaecetet) adjuk hozzá.
  5. Ha kész a leves, a babérleveleket eltávolítjuk, a két gerezd fokhagymát belepasszírozzuk, és a kis darab vajat a tetejére ültetjük.
  • elkészítettem: 27 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 073
elküldve: 2
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zúzaleves, barna mártásos pulykazúza leves, zúzaleves pulykából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-12-27 15:40

Köszönöm az információt. Ezzel is gazdagabb lettem.:-O
Nem is gondoltam volna, hogy a pacal is levesnek felel meg, igaz, itt is ha levesesebb, kanállal esszük, ha nem annyira, a burgonya úgyis felszívja a szaftot, és akkor jó a villa,...de nagyon örülök, hogy megosztottad ezt az információt.:-O
Remélem, kellemesen telt a karácsony,és békés, boldog, új esztendőt kívánok!
Éva-A.

evajahnke
java46 / evajahnke Thu, 2012-12-27 14:38

Kedves gregoreva, örülök, hogy tetszik. Jó a változatosság, jó a pörkölt, de nem --ütrehatra. Azért nevezem levesnek, mert Németországban a pacalt is, az összes belsőség-menüt "leves"nek hívják, mert igazából kanalazni kell. Majdnem mindig vagy főtt-vagy karikára vágott, serpenyőben sült krumplival fogyasztják.Üdvözöllek. java46

343
pulykazúza 70 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
leveskocka 2 db
szárított natúr zöldségkeverék 3 dkg
paprikakrém 1 ek
babérlevél 4 db
napraforgó olaj 1 ek
barna mártás 1 dl
finomliszt 4 evőkanál
víz 2 l
vaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd