Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-mustáros pulyka

Tejfölös-mustáros pulyka
Tejfölös-mustáros pulyka
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük az olyan húsételeket, aminek jó sok szaftja van, ez közülük az egyik családi kedvenc. Sokféle körettel kipróbáltuk már, pl. knédlivel, széles metélttel, krumplipürével. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat jól megsózzuk, és mindkét oldalukon serpenyőben lepirítjuk.
  2. Mellédobjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, almákat, fokhagyma-gerezdeket egyben. Hozzáadjuk a borsot, babérleveleket, és felöntjük a borral.
  3. Lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ez azért elég hosszú idő, általában több, mint 1 óra.
  4. Kiszedjük a babérleveleket, ha van türelmünk, még a borsszemeket is, és a szaftot átkanalazzuk egy magasabb edénybe, amiben botmixerrel összetörjük az egészet. Hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, homogénre keverjük.
  5. A pulykacombot kiemeljük a serpenyőből, felszeleteljük (szép szeleteket azért ne várjunk a combtól), elrendezzük egy tálon, és leöntjük a szafttal.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 024
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
243 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült pulykacomb tejfölös szósszal, pulykasült mustáros mártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

536
pulykacomb 1 kg
alma 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 1 dl
babérlevél 3 db
fekete bors 1 kávéskanál
olívaolaj 3 ek
tejföl 2 dl
mustár 1 ek
0 ízlés szerint