r
Nosalty Logó

Puha cseresznyés piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Puha cseresznyés piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

Összesen 3280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5217 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    1211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.7 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 3280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 205 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

Elkészítés

A piskótához

  1. A cukrot, vaníliás cukrot és citromhéjat egy tálba tesszük, majd a kezünkkel alaposan elmorzsoljuk, míg aromás nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a tojásokat és 5-6 perc alatt világosra és habosra verjük az egészet.
  2. A tojásos alaphoz adjuk az olvasztott vajat és a szódával felhígított tejfölt. Az alapos elkeverés után beleszitáljuk a liszt, sütőpor és só keverékét.
  3. A masszát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük (20x20 centiméter méretűbe), majd a tetejére szórjuk a kimagozott, belisztezett cseresznyét. Megszórjuk az aprított mandulával, majd 175 fokos sütőbe toljuk. 45-50 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát!), majd hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral hintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 141
  • 7 napos nézettség: 1468
  • Össznézettség: 2830
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 11.

Receptkategóriák

Puha cseresznyés piskóta
Lakos Benedek 283 recept

A nyár legcsodásabb süteménye a puha piskóta, amelyben a szezon épp aktuális gyümölcse csücsül. Ebből egész őszintén egy teljes tepsivel is meg tudnánk enni, annyira ellenállhatatlan. Az alábbi cseresznyés verzió isteni választás lesz így nyár elején.

Hozzávalók

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!