r
Nosalty Logó

Tojásmentes piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Tojásmentes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 300 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3592 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 343 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 300 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 3592 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 343 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, sütőport. Ezt félretesszük.
  2. Egy másik tálba öntjük a cukrot és a vaníliás cukrot, belekeverjük az ecetet.
  3. Robotgéppel folyamatos adagolás (én folyamatosan vékony sugárban csurgatom hozzá) mellett a cukorhoz adagoljuk az olajat és a vizet. Nem lesz habos, de homogén masszát kapunk pár perc után.
  4. A cukros szirupba részletekben belekeverjük a lisztes keveréket és simára dolgozzuk. Sűrű masszát kapunk, de nem kell megijedni, jó lesz :)
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, közben kivajazunk és kilisztezünk egy tepsit (én kerek tortaformában sütöm). A masszát eligazítjuk a tepsiben, majd a forró sütőbe tesszük és visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra.
  6. Sütőtől függően 30-40 percig sütjük. (Az én sütőmben 40 perc kell neki, de fél óra után rá lehet nyitni az ajtót és tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e.)
  7. Ha kész, kivesszük a formából és kihűtjük. Tetszés szerint fogyasztható magában, vagy torták alapjaként is kiváló.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 66
  • 7 napos nézettség: 533
  • Össznézettség: 167432
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptkategóriák

Több tojásmentes piskótareceptet is kipróbáltam, de nekem egyik sem vált be, fullasztós, lapos, ízetlen tésztákat kaptam. Végül egy német recepttárban leltem rá erre a verzióra, és végre sikerem volt! Szépen feljött, finom is. Remélem, másnak is sikere lesz vele.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Manka! Köszönöm a receptet! Most sütöttem meg torta alapnak, de nekem nem lett jó. Tényleg írtó s?r? massza lesz, amikor az elején összekeverjük a hozzávalókat, és amikor a tortaformába igyekeztem szétteríteni, az sem volt egy könny? m?velet. Reméltem, hogy sütés közben szépen kisimul majd (mint más esetekben is szokott), de sajna olyan hepe hupás lett! Ízre egyébként nem rossz. Te tudsz valamit, hogy ilyen szépre sikeredett a tiéd! :) Üdv. Heni

Törölt felhasználó

Szia Harimala! Sajnálom, hogy nem sikerült :( Nekem ez lett az els? tojásmentes piskótarecept, ami ehet?re sikerült és nem a kukában landolt. 26 centis tortaformába kenegettem bele egy szilikonlapáttal (azzal szedtem ki a kever?edényb?l is), elsimítottam a tetejét és nekem szép sima maradt, feljött rendesen. Sajnos nem tudom mi lehetett a gond :( Lehet nem keveredtek össze rendesen a hozzávalók? Tényleg nem tudom :( Ne add fel, hátha neked is összejön szépre, nekem is meg kellett küzdenem egyéb sütireceptekkel :) (jöv? hétvégére pl. tojásmentes dobostorta a harci feladat)

horváthantalné

Kedves Manka! Most készült el a tortád próbája,hétf?n debütál egy kedves kollégan?m kisfiának a születésnapján feketeerd? formában.A tészta nekem nagyon jól sikerült,az egész családnak nagyon ízlett,könnyen elkészíthet? volt.Remélem,hogy Bálintnak is ízleni fog.Köszönöm a receptet,mentettem,mindenkinek ajánlom.

Törölt felhasználó

Nem t?nik túl jónak, már azért sem, mert fel van púposodva a tortalap. Az ilyen használhatatlan egy normális alakú tortához, kinek van kedve levágni a felét?

Törölt felhasználó

Szia nutria! Köszi, hogy egyb?l leszólod. Tudod nálunk nem csak szögegyenes tetej? tortákat tudnak elképzelni az ünnepeltek. Ami nem tetszik, nem kell megsütni, ennyi az egész. További szép napot!

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jo receptet talaltal. Nagyon halas vagyok,hogy megtalaltad-es en is megtalaltam. :) Egy zsido peksegben dolgozom,ahol minden mas, es honapok ota vadasztam egy jo tojasmentes piskota receptre. Tortanak,lapnak es cup cake-nek/ ez itt meno dolog rengeteg vajkremmel a tetejen/ is nagyon jo. Nayon nagyon koszi,tovabbi jo sikereket a suteshez. Judit

Törölt felhasználó

Szia! Most sütöttem meg a torta lapot. Pici kerek tortaformát választottam, hogy a kisfiam szülinapján az alergiás barátai is tudjanak finomat enni. (A többieknek lesz tojásos.) Minden hozzávalót lefeleztem. Nekünk is feljött a közepe, de ennek mi nagyon örültünk, mert a levágott púpot megehettük. Sosem ettem még ilyesfajta tortát. A gyermekeimnek és nekem is nagyon ízlett. Isteni finom. Tökéletes megoldás, ha nincs éppen itthon tojás. :-) Köszi a receptet! Encsi

Törölt felhasználó

Szívesen! Örülök, hogy ízlett! :)

Törölt felhasználó

Kedves Manka! A mai napon eldöntöttem megsütöm ezt a piskótát. Kis csavar a sztoriban, hogy gluténmentesre kellett sütnöm, így rizsliszttel készítettem el, amihez kakaóport adtam (a recept szerinti arányban). Féltem t?le, hogy egy száraz lapos fadarab lesz, de nem az lett :) Ugyan nem emelkedett fel olyan szépen, mint a Tiéd viszont isteni finom és puha lett. Citromos sajtkrémmel és egy kis csoki reszelékkel igazi ebéd utáni nasi válhat bel?le. Köszönjük a recepted :)

Törölt felhasználó

Szia! Örülök, hogy siker volt vele! :) Nagyon gusztán hangzik ez a citromkrém is. Nálam általában tepsifügg?, hogy milyen magas lesz, de panasz még nem volt a min?ségre :) Legközelebb például Rigó Jancsi torta alapja lesz bel?le születésnapra.

Malena77

Szia Tiasly! Szeretném megkérdezni, hogy a rizsliszttel készült változatban ugyanannyi mennyiség? liszt kell? Semmit nem változtattál a mennyiségeken? én is rizsliszttel készíteném:)) köszönöM:))

Törölt felhasználó

Szia! Igen, én ugyanannyit tettem, mint a búzalisztes változatban. Azóta sütöttem már többször is és a hagyományos receptnél a rizses valamivel s?r?bb lesz viszont szerencsére nem száraz. Legközelebb az olajat vajra cserélem hátha még puhábbra sikerül. Sok sikert!

hjuli

Kedves Manka! Próbáld meg egy picit higítani (pici vízzel, ha a diéta engedi pici tejjel), és tegyél bele egy kávéskanál szódabikarbónát. A tepsi oldalát nem szabad lisztezni, csak az alját, a süt?forma oldalát csak margarinozni. Most hirtelen ezek jutottak eszembe. Nekem mindig sikerül, próbálkozz, el?bb-utóbb sikerülni fog. Üdv. Juli

hjuli

Helyesbítek: az ötleteimet HENI, neked írtam, nem Mankának. Bocsánat. Remélem hasznosnak találod ?ket. Juli

Törölt felhasználó

Kedves Manka! Nagyon tetszik, hogy tojásmentes a piskótád, viszont én csak teljes kiörlés? liszttel sütök. Az lenne a kérdésem, hogy próbáltad már teljes kiörés? / teljes kiörlés? tönköly lisztb?l ezt a piskótát? Ugyanezek az arányok maradhatnak szerinted?:)

Törölt felhasználó

Szia! Olyan formában még nem próbáltam a receptet, de örömmel venném, ha megírod a tapasztalataidat, lehet más is kipróbálná olyan formában!

maci0727

Szia! Próbáltad már teljes kiörlés? liszttel végül? Apukámnak most lesza szülinapja, s ? is hasonlót szeretne.

Törölt felhasználó

Kedves Manka! Kisfiam hamarosan 1 éves lesz és szeretnék neki tortát sütni. Ebben a piskótában gondolkozok, de némi átalakítással, amit nem tudok, hogy jó lesz-e. Zabpehely lisztre szerinted kicserélhetem teljes egészében a lisztet? Cukor helyett xilitet fogok használni, ha felezem a mennyiségét az édesít?nek, akkor tegyek bele helyette annyival több lisztet? Süt?por helyett használhatok szódabikarbónát? Ugyanannyi mennyiségben? Üdv:Orsi

Törölt felhasználó

Szia! Csak tippeket tudok adni, mert eddig még csak fehérliszttel sütöttem ezt a piskótát. Szerintem a zablisztet nyugodtan használhatod a megadott mennyiségben, a xilit is mehet nyugodtan cukor helyett, a süt?por is helyettesíthet? 1:1-ben. Viszont ha kevesebb cukrot (xilitet) raksz, azt nem kell liszttel helyettesíteni, az állagán nem változtat az édesít? mennyisége. Majd írd meg, hogy milyen lett! Remélem ízleni fog! :) (azt ne felejtsd el, hogy ez a fajta tömörebb lesz, mint egy hagyományos piskóta, nyersen nehéz belekenni a tésztát a formába) Sok sikert a sütögetéshez!

chiyori

Köszi a receptet kedves Phhugi! Jöv? héten tutira kipróbálom.

Törölt felhasználó

Kedves Manka! Nekem csak annyi lenne a kérdésem,hogy 10 vagy 20 % ecet kell bele? Még sosem kellett tojás nélküli piskótát sütnöm. Az els? kuka lett! Persze másik recept volt nem a Tied. Követtem minden utasítást,de egy nagyrakás megnevezhetetlen valami lett! Köszönöm a választ!

Törölt felhasználó

Kedves Manka! Én lecseréltem a cukrot fruktózra (észben tartva, hogy másfélszeres az édesít? ereje), a kakaó port, karob porra, hogy a majd egy éves kislányom meg tudja kóstolni élete els? piskótáját. Sajnos nekem nem jött fel olyan szépen mint neked, de nem volt olyan rossz az ize és az állaga is elég jó lett. Bár szerintem a karob port nem egy az egyben kell helyettesíteni.

Becsei Ágnes

Az illata isteni, gyönyör?en feljött, 40 perce sül, még nyers a közepe. Nagyon kíváncsi vagyok, torta lesz bel?le. ? Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Én most tervezem ezt megsütni de lenne pár kérdésem: muszáj ecetet belerakni? Az milyen funkciót szolgál vagy szóval valami speciális funkciót szolgál ami miatt elengedhetetlen és mással nem helyettesíthet?? (Csakmert én olyan nehezen tudom elképzelni hogy miért kellhet ecet egy süteménybe, nem rajongok az ecet ízéért, kivéve persze savanyúságok levénél, és nem akarnám hogy ecetes mellékíze legyen egy süteménynek...). Másik kérdésem, hogy a víz helyett tejjel/szójatejjel m?ködik a dolog?

Törölt felhasználó

Szia! Az ecet a tészta lazításához kell bele, a süt?pornak segít felfújni a masszát. Mivel tojás nincs benne, így ez a két anyag segít leveg?sebbé tenni. Az ecetet eleinte én is nagyon furcsáltam és féltem t?le, de a végeredményben egyáltalán nem érezni az ízért. Bátran tedd bele. Tejjel/szójatejjel nem próbáltam, de szerintem simán m?ködhet.

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a gyors választ, megsütöttem (de meg még nem kóstoltam), raktam bele ecetet mert meggy?zött a válaszod, hogy azt inkább ne hagyjam ki bel?le, és szójatejet a víz helyett, és egy kis gesztenyelisztet is a finomliszt mellé. Annyi már biztos, hogy az állaga szuper lett, jól átsült 35-40 perc alatt. Felezett mennyiségb?l csináltam, mert egy másik klasszikus, már bevált receptemet akartam vele megcsinálni (csak most szándékosan tojásmentes piskótaalappal), amihez elég egy lapos piskóta, és pont ideálisan lapos, ideális méret?re megkelt, de egyáltalán nem púpos tetej? lett, ami szintén fontos volt, mert a tetejére fog még menni gesztenyepuding és csokipudingos krémréteg.

Kezdő a konyhában

Megcsináltam kicsit másképp, mint a recept: 100g kifacsart reszelt répát raktam bele és ennyivel kevesebb rizslisztet. A süt?port ugyanannyi szódabikarbónával helyettesítettem, ecetb?l almaecetet használtam. A tapasztalatok: a rizsliszt nem a legjobb, mert nagyon morzsálódik t?le és érz?dik nagyon az ízén, hogy valami nem oké. Legközelebb megpróbálom kukoricaliszttel (gluténmentesnek kell lennie mindenképpen). Én nagyon éreztem a szódabikarbóna mellékízét is (érz?dne a süt?por is??). Lehetne esetleg kevesebbet használni? Ezzel a mennyiséggel, ha nem is annyira, mint a klasszikus piskóta, de feljött.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek