Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pufifánk

Pufifánk
Pufifánk
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olcsósága és gyorsasága miatt szeretem ezt a fánkot. Uzsonnára, esetleg vacsorára szoktam készíteni. Gyermekemnek és kis barátjának nagy kedvence!

hozzávalók / 3 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb edénybe tesszük a tojást és az átszitált lisztet.
  2. A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt. Simára keverjük. Az élesztős tejet hozzáöntjük a liszthez, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Meleg helyre téve, konyharuhával letakarva kb. másfél órát kelesztjük.
  3. Amikor a duplájára kelt a tészta, és az olaj már forró, egy evőkanalat belemártunk az olajba, és ezzel diónyi gömböket szaggatunk a bő forró olajba. A kis diócskák nagy fánkká változnak, és maguktól megfordulnak az olajban.
  4. A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd tálra rakjuk. Meghintjük porcukorral, és lekvárral kínáljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 455
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mini fánkok, fánkocskák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

419
finomliszt 20 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db
porcukor 1 púpozott ek
sárgabaracklekvár 10 dkg