Nosalty Logó

Bigné

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Bigné
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 331 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1327 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 331 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 1327 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt (légkeveréses 160/170 fok; hagyományos 180/190 fok).
  2. Egy vastag aljú kislábasba (lehetőleg teflonos)öntjük a vizet, hozzáadjuk a vajat, csipet sót és a cukrot, az egészet lassan felforraljuk, fakanállal gyakran kevergetve.
  3. Mikor a vaj elolvadt, és a víz is forr, vegyük le a lábast a tűzről, majd beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, pár percig fakanállal kevergetjük, míg egy tömör labdát nem kapunk.
  4. A tésztát kiborítjuk egy tálba, hagyjuk kihűlni.
  5. Mikor a tészta kihűlt, hozzáadunk 1 tojást, jól elkeverjük, amíg a tészta fel nem szedi a nedvességet, majd egyenként ugyanígy hozzáadjuk a többi tojást is (lehet fakanállal is, én robotgéppel kevertettem).A legvégére elég sűrű, sima masszát kell hogy kapjunk.
  6. A tésztát zacskóba töltjükcsillagformával a végén, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, és kis kupacokat nyomunkcsúccsal a tetejükön, elegendőtávolságra egymástól, mert megnőnek.
  7. 20 perc alatt készre sülnek (nekem légkeveréses a sütőm, és én az alsó harmadon sütöttem), ekkor lekapcsoljuk a sütőt, kivesszük a tepsit, és gyorsan minden bignét oldalt, az alján nyárstűvel kilyukasztjuk, majd azonnal visszatesszük a kikapcsolt, forró sütőbemég 10 percre.
  8. Ezután kivesszük a tepsiből, rácsra téve hagyjuk kihűlni,majd tetszés szerint töltjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9590
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Ajánló

Bármilyen krémmel meg lehet tölteni, tejszínhabbal, főzött krémmel, sőt még sós krémmel is.

Receptkategóriák

Már rég ki szerettem volna próbálni az égetett tésztát, most erre is sor került. Ennyit sikerült megmentenem a fotóra... A többi krémestől rejtélyes módon eltűnt a színről.

Hozzászólások

pussycat

Ez nem a kepviselofank? vagy profiteroll?

Cafika

Szia Vcsuka, Anyanéna az egyéb elnevezések alatt megtalàlhatjàtok a kérdésekre a vàlaszt, az eredeti receptet itt talàltam: http://ricette.giallozafferano.it/Pasta-per-choux.html mi itt Olaszorszagban ezt bignè-nek nevezzùk, ès az eredeti receptben is ìgy neveztèk, ezèrt hagytam meg azt. Szerintem a receptnek a lisztèrzèkenyek nagyon òrùlnek, ès nem fognak azon tèpelòdni, hogy most ezt bignè, profiterol, vagy mini fànk -nak hivjàk. Nagyon kellemes husvèti ùnnepeket, jò sùtèst kivànok Nektek, ès minden kedves olvasònak, ùdv. Evi

Törölt felhasználó

Bocsánat , hogy beleszólok, de szerintem az. A "Hullámos krémes" -hez készítettem hasonló alapot és amikor készen lett, döbbentem rá, hogy végülis az a képvisel? fánk "tésztája". Szép napot!!

Törölt felhasználó

Szia cafika!Luca vagyok!Azt szeretném kérdezni hogy milyen fajta gluténmentes lisztb?l készítetted?Rizsliszt,vagy esetleg keltésztákhoz valóból?Válaszod el?re is köszönöm!

Cafika

Szia Luca, dr. Schàr - Farina lisztet hasznàltam. Kelttésztàhoy valo lisztet szerintem ne probàld . Inkabb keverd a rizslisztet keményitòvel (krumpli, vagz kukorica/maizena), fele fele aranyban. Ha elkészited, ird le kérlek a tapasztalataidat!! elòre is kòszònjùk, kellemes nyarat kivànunk!! ùdv. Evi

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszod ha elkészítettem mindenképp leírom a tapasztalataimat!Nektek is kellemes nyarat kívánunk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.