r
Nosalty Logó

Pudingos süti PeZsuRi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos süti PeZsuRi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 618 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 7414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 618 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    371.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3171.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    946.6 g
  • Cukor
    551 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    558 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3023 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1747 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 7414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót.
  2. A többi hozzávalót habverővel kitartóan felverjük, és úgy adjuk hozzá a liszthez.
  3. Kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük (31×23 cm).
  4. Rásimítjuk a tejfölös (20 %-os) pudingot, majd a másik kinyújtott lapot is.
  5. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 30-35 perc alatt sütjük készre.
  6. Majd amikor kihűlt egy kicsit, akkor tesszük rá a csokimázat. Egy éjszakát ajánlom hűtőben, vagy hűvösebb helyen tartani, hogy a krém kellően megszilárdulhasson, és könnyen szeletelhető legyen.

Krém

  1. A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre. Hagyjuk langyosra kihűlni (ezzel kezdünk), majd kisebb adagokban adjuk hozzá a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.

Csokimáz

  1. Kimérjük a porcukrot, a kakaóport, ráöntjük a folyós vajat, és jól összekeverjük a masszát. Nem lesz krémes, amíg a tejet hozzá nem adjuk.
  2. Mikróban felforraljuk azt a pici tejet, és jól összedolgozzuk a masszát.
  3. Utána gyorsan a tésztára kenjük, hogy szép egyenletes legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31×23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16257
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 15.

Ajánló

A tejföl legyen mindenképpen 20 %-os. A cukor természetesen édesítőre is cserélhető és a liszt zablisztre, ha lightosabb sütire vágyunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az utolsó munkanapomra készítettem a kollégáknak. Kb. két percig tartott, egy morzsaszem sem maradt :-)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...