Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos süti PeZsuRi konyhájából

Pudingos süti PeZsuRi konyhájából
Pudingos süti PeZsuRi konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utolsó munkanapomra készítettem a kollégáknak. Kb. két percig tartott, egy morzsaszem sem maradt :-)

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Csokimáz

ajánlat

A tejföl legyen mindenképpen 20 %-os. A cukor természetesen édesítőre is cserélhető és a liszt zablisztre, ha lightosabb sütire vágyunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót.
  2. A többi hozzávalót habverővel kitartóan felverjük, és úgy adjuk hozzá a liszthez.
  3. Kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük (31×23 cm).
  4. Rásimítjuk a tejfölös (20 %-os) pudingot, majd a másik kinyújtott lapot is.
  5. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 30-35 perc alatt sütjük készre.
  6. Majd amikor kihűlt egy kicsit, akkor tesszük rá a csokimázat. Egy éjszakát ajánlom hűtőben, vagy hűvösebb helyen tartani, hogy a krém kellően megszilárdulhasson, és könnyen szeletelhető legyen.

Krém

  1. A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre. Hagyjuk langyosra kihűlni (ezzel kezdünk), majd kisebb adagokban adjuk hozzá a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.

Csokimáz

  1. Kimérjük a porcukrot, a kakaóport, ráöntjük a folyós vajat, és jól összekeverjük a masszát. Nem lesz krémes, amíg a tejet hozzá nem adjuk.
  2. Mikróban felforraljuk azt a pici tejet, és jól összedolgozzuk a masszát.
  3. Utána gyorsan a tésztára kenjük, hogy szép egyenletes legyen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 31×23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 571
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Pudingos Rita süti, pudingos süti, csokimázas pudingos, réteges pudingos szelet csokimázzal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

615
finomliszt 400 g
szódabikarbóna 1 kávéskanál
margarin 250 g
cukor 100 g
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
tejföl 1 ek
1 csipet
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 500 ml
cukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 550 g
porcukor 200 g
vaj 50 g
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
tej 2 ek