r
Nosalty Logó

Pudingos süti PeZsuRi konyhájából

NS
Pudingos süti PeZsuRi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

618
Kalória
6.5g
Fehérje
78.9g
Szénhidrát
31g
Zsír
46.5g
Víz
52g
Koleszterin
967.5mg
Élelmi rost
45.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 618 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 7414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 618 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    371.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3171.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    946.6 g
  • Cukor
    551 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    558 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3023 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1747 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 7414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót.
  2. A többi hozzávalót habverővel kitartóan felverjük, és úgy adjuk hozzá a liszthez.
  3. Kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük (31×23 cm).
  4. Rásimítjuk a tejfölös (20 %-os) pudingot, majd a másik kinyújtott lapot is.
  5. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 30-35 perc alatt sütjük készre.
  6. Majd amikor kihűlt egy kicsit, akkor tesszük rá a csokimázat. Egy éjszakát ajánlom hűtőben, vagy hűvösebb helyen tartani, hogy a krém kellően megszilárdulhasson, és könnyen szeletelhető legyen.

Krém

  1. A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre. Hagyjuk langyosra kihűlni (ezzel kezdünk), majd kisebb adagokban adjuk hozzá a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.

Csokimáz

  1. Kimérjük a porcukrot, a kakaóport, ráöntjük a folyós vajat, és jól összekeverjük a masszát. Nem lesz krémes, amíg a tejet hozzá nem adjuk.
  2. Mikróban felforraljuk azt a pici tejet, és jól összedolgozzuk a masszát.
  3. Utána gyorsan a tésztára kenjük, hogy szép egyenletes legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31×23

Az utolsó munkanapomra készítettem a kollégáknak. Kb. két percig tartott, egy morzsaszem sem maradt :-)

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...