Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos sült tészta

Pudingos sült tészta
Pudingos sült tészta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyre beljebb a török konyhába...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen a kókuszvirág cukor és az erytritol helyett eredetileg cukorral készült az édesség, csak én próbáltam viszonylag diétásan elkészíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát összetörjük, és egy teflon serpenyőben megolvasztott vajhoz adjuk.
  2. Folyamatosan kevergetjük, majd rászórjuk a kókuszvirág cukrot, és azzal együtt aranybarnára pirítjuk/karamellizáljuk. Felét egy jénai tálba terítjük, hűlni hagyjuk.
  3. Közben elkészítjük a pudingot. A tejet feltesszük forrni.
  4. A lisztet és a kukoricakeményítőt elkeverjük az erytritollal és a tojássárgájával.
  5. A meleg tejből egy kicsit kiveszünk és csomómentesre elkeverjük, majd vékony sugárban a forró tejhez csorgatjuk. Addig kavargatjuk, amíg besűrűsödik, ekkor még hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejszínt is.
  6. A pudingot a kb. 20x20 cm-es tálba terített tésztára öntjük. Kicsit várunk, amíg hűl, majd rászórjuk a darabos diót, és befedjük a sült tészta másik felével. Jól behűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 895
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes pudingos tészta, sült tészta pudinggal, török pudingos sült tészta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

köleskása
köleskása Mon, 2014-12-08 19:25

Szerintem magyarul inkább eritritet mondanak, úgy talán jobban rá lehet ismerni.

3masmama
3masmama Tue, 2014-11-11 14:10

Az lenne a kérdésem, hogy a török tészta magyar cérnametélttel helyettesíthető? Tetszik a recept, de Kecskeméten nem lehet ilyesmiket beszerezni.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Wed, 2014-11-12 21:36

Ha tudsz friss tésztát csinálni, vagy szerezni, akkor szerintem helyettesíthető. De száraztésztával nem lehet.

Vichy27
Vichy27 Mon, 2015-10-26 16:00

Ha előbb kifőzi az ember a cérnametéltet és utána pirítja meg? Esetleg úgy működhet, nem? Ettünk hasonló desszertet Törökországban, de a tésztarétegek közt valami inkább sós jellegű sajtkrém volt, és az egész nyakon volt öntve sziruppal.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Thu, 2015-10-29 11:47

Fogalmam sincs, sajnos. Frissen gyúrtat lehet venni a török boltban a Népszínház utcában. Ez olyanból készült.

Adriv
Adriv Mon, 2014-06-02 08:23

Erythritol? Na, az meg mi? Csak én vagyok tudatlan?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Mon, 2014-06-02 10:06

Cukorpótló. Nincs glikémiás indexe, 0 kalória van benne, nem emeli meg a vércukrot, nincs mellék-, vagy utóíze, és az édesítő ereje a cukoréval azonos. Épp csak annyi a "baja", hogy nem tud karamellizálódni. Ezért használtam kókuszcukrot is.

Akkor már elmondom azt is, jó? Igazából kókuszvirágból készült, barna cukor jellegű, önmagában is enyhén karamellás íze van.
35 a glikémiás indexe, ami a kristálycukor 100-ához viszonyítva még mindig jó.

Ez egy diétás változat próbált lenni. Nyugodtan készítsd cukorral.

896
tészta 25 dkg
vaj 2 ek
kókuszcukor 3 ek
dió 15 dkg
tej 7 dl
finomliszt 3 evőkanál
kukoricakeményítő 2 evőkanál
erythritol 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
habtejszín 2 dl