Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült vaníliapuding

Sült vaníliapuding
Sült vaníliapuding
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A török éttermekben mindig van ehhez hasonló finomság. Az ott elfogyasztott desszertet próbáltam otthon előállítani. Ha agglegény lennék vagy kezdő konyhatündér, ezt biztosan kipróbálnám. Egyszerű és nagyon finom, főleg, ha néhány darab gyümölcs is kerül mellé a tányérra.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliarúdat hosszában felmetszük, kikaparjuk az értékes magokat.
  2. A tejet felmelegítjük, de nem forraljuk, majd belekeverük 3 kanálnyi cukrot és a sót, végül a vanília belsejét is.
  3. A rúd héját is hozzátehetjük.
  4. A tojások sárgáját egy tálban habosra verjük, fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, vigyázzunk, hogy ne csomósodjon.
  5. A meleg tejből egy merőkanálnyit fokozatosan elkeverünk a habos sárgákkal.
  6. A tojásos keveréket a meleg, de nem lobogó tejbe csurgatjuk, folyamatosan kavarjuk.
  7. Közepes lángon addig főzzük, kavargatjuk, amíg be nem sűrűsödik. Legjobb habkanalat használni a kavargatáshoz is.
  8. A pudingot hőálló tálba vagy teflontepsibe borítjuk, ha benne van, akkor a vaníliahéjat kihorgásszuk.
  9. A tetejére cukrot szórunk, majd barnulásig sütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 659
elküldve: 0
receptkönyvben: 158
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nora.szuzz

Mióta szakács: 2011.04.15.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült puding vaníliával, sült vaníliás krém

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Fri, 2011-08-05 14:04

Kedves nem Cukorügynök :D ÁÁ, engem nem lehet rávenni, saját készítésű ételbe azt tegyek. :) Már várom a vasárnapot, akkor fogom megcsinálni. :)

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Wed, 2011-08-03 07:55

Hmmmm, de megennék most egy (vagy nem is, inkább több) adagot belőle. :) Igazi kísértés... :P
A hétvégi desszertem tuti ez lesz, csak édesítőszerrel. De még akár egy kevés rizst is eltudnék benne képzelni. :)

nora.szuzz
nora.szuzz / nora.szuzz Fri, 2011-08-05 08:59

Figyi! Ugyan nem vagyok cukorügynök :), de: mi van akkor, ha a pudingba szánt cukrot helyettesíted, a sütéshez adandó szórást nem, vagy barna (nád) cukorral szórsz? Látod, velem lehet alkudozni :D. A helyenként ropogós rész nélkül is biztosan jó, de azzal együtt az igazi.

170
tej 6 dl
tojássárgája 6 db
vanília 1 db
cukor 5 ek
finomliszt 2 evőkanál
1 késhegynyi