r
Nosalty Logó

Levendulás-sárgabarackos kölespuding

NS
Levendulás-sárgabarackos kölespuding
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

404
Kalória
14.5g
Fehérje
68.3g
Szénhidrát
6.9g
Zsír
189.8g
Víz
-
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
27.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2350 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    379.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    4700 micro
  • β-crypt
    447 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 808 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A kölest feltesszük 2 dl tejjel főzni. Utána folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék tejet. Édesítőszerrel vagy mézzel édesítjük, illetve levendulával ízesítjük.
  2. 6 db sárgabarackot megtisztítunk, félbevágjuk, majd leturmixoljuk.
  3. A leturmixolt barack felét hozzáadjuk a köleshez, azzal együtt is főzzük.
  4. Ha megfőtt a köles, akkor rétegezve a barackpépet a kölessel, kis tálkákba tesszük. Barackkal, levendulával díszítjük.
  5. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Utána fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Amikor csak tehetem, a piacon vásárolok, mert itt mindig lehet találni különleges dolgokat. Egy júliusi szombaton is ellátogattam a piacra. Éppen abban az időszakban ért a sárgabarack, amit nagyon szeretek frissen és süteményben is. Mivel igyekszem minél egészségesebben táplálkozni, ezért az édességek készítésénél is ez az elsődleges szempont. Amikor megláttam a sárgabarackot, még nem tudtam, hogy mi is fog belőle készülni. És utána jött a levendula, nagyon sok helyen árulták. Úgy gondoltam, hogy a sárgabarack és a levendula nagyon jól összeillik. Mire hazaértem, összeállt a fejemben a desszert is: levendulás-sárgabarackos kölespuding. Nagyon jó választás volt, mindenkinek nagyon ízlett.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...