Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puding áfonyaszósszal

Puding áfonyaszósszal
Puding áfonyaszósszal
17 perc / előkészület: 15 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádok a vanília pudinggal kisérletezni. :)

hozzávalók / 4 adag

A pudinghoz

Az áfonyaszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot - a tasakon feltüntetett utasítás szerint - tej, tejszín és cukor felhasználásával elkészítjük.
  2. Hozzáadjuk a citromaromát.
  3. A pudingformákat hideg vízzel kiöblítjük és a pudingot beletöltjük. Ha kihűlt a puding, utána legalább 4 órára még hűtőbe helyezzük.
  4. Az áfonyaszósz elkészítéséhez a gyümölcsöt durva darabokra vágjuk.
  5. A keményítőt 3 kanál szőlőlével csomomentesre keverjük. A maradék szőlőléhez hozzáadjuk az áfonyát és felforraljuk.
  6. Az étkezési keményítőt a masszához keverjük, és az egészet rövig ideig újra felfőzzük.
  7. Egy hegyes késsel lazítsuk meg a pudingot a forma szélétől.
  8. Helyezzünk egy tányért a forma tetejére és gyors mozdulattal fordítsuk meg úgy, hogy a tányér alulra kerüljön.
  9. A formát óvatosan vegyük le a pudingról.
  10. A szószt a pudinghoz hidegen vagy melegen is tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 237
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildicode

Mióta szakács: 2011.01.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

áfonyaszószos puding, vanília puding áfonyásan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nikikebaba
Nikikebaba Mon, 2012-07-16 20:40

Én majd talán kipróbálom ahogy lesz energiám meg időm!
Amúgy meg nagyon finom lehet!
Jól néz ki!

351
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 300 ml
habtejszín 200 ml
porcukor 40 g
vaníliás cukor 1 csomag
citrom aroma 5 ml
vörösáfonya 60 g
étkezési keményítő 1 púpozott ek
szőlőlé 300 ml