Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Provence-i naplemente - paradicsomos pite

Provence-i naplemente - paradicsomos pite
Provence-i naplemente - paradicsomos pite
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre egy pite, amely nem édes!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vajat, kacsazsírt összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a felvert tojást.
  2. Az összegyúrt tésztát folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. A sütőt 190 fokra melegítjük.
  4. Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát, majd belesimítjuk egy 25 cm átmérőjű, kerek lepényformába.

Töltelék

  1. Keverjük össze a mustárt, a sűrű joghurtot az összevagdalt olívabogyóval.
  2. Kenjük egyenletesen a lepénylapra.
  3. Rendezzük el rajta a paradicsomszeleteket. Fűszerezzük, és szórjuk meg kakukkfűlevelekkel.

Sütés

  1. Süssük 40 percig 190 fokon. Miután a sütőből kivettük, a pite tetejét locsoljuk meg 3 ek. olívaolajjal.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 795
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

GabAnda

Mióta szakács: 2017.07.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

francia lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

493
finomliszt 20 dkg
vaj 7.5 dkg
kacsazsír 2.5 dkg
tojás 1 db
joghurt 3 ek
dijoni mustár 3 ek
paradicsom 6 közepes db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 5 szál
olajbogyó 10 db
olívaolaj 3 ek