r
Nosalty Logó

Profi Torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Profi Torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A fánkokhoz

A töltelékhez

A torta külsejéhez, díszítéshez

Összesen 967 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A fánkokhoz

A töltelékhez

A torta külsejéhez, díszítéshez

Összesen 5798 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A fánkokhoz

A töltelékhez

A torta külsejéhez, díszítéshez

Összesen 230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 967 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    400.4 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3930.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2038 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1405 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 5798 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

A fánkokhoz

A töltelékhez

A torta külsejéhez, díszítéshez

Elkészítés

A fánkokhoz

  1. Először a képviselő fánkokat kell elkészíteni a tortához. A margarint és a vizet felforraljuk, majd mikor már forr, hozzáadjuk a réteslisztet, és folyamatos kevergetés mellett a liszttel még kb. 1-2 percig pirítjuk a masszát, amíg össze nem áll rántás jellegűre.
  2. Kicsit hagyjuk hűlni a masszát, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, míg az teljesen bele nem simul a lisztes tésztaalapba.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a tésztagombócokat, körülbelül diónyi nagyságúakat, de lehetnek változó nagyságúak is, az kedvez a torta összeállításának.
  4. Előmelegített sütőben sütjük a fánkokat, fontos, hogy nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, míg sülnek, különben a tészta összeesik. Kb. 15-20 percig kell sülniük, amíg szép barnás lesz a tetejük.
  5. Ezután a fánkokat félrerakjuk, és elkészítjük a krémet.
  6. A két csomag csokipudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral. Mikor már elég forró a puding, beletördeljük az étcsokoládét, és tetszés szerint ízesítjük rum eszenciával (ez akár ki is hagyható).
  7. A kész pudingot hűlni hagyjuk, de még mielőtt teljesen kihűlne, belekeverünk egy fél kocka margarint, hogy lágyabb legyen.
  8. Összeállítjuk a tortát. A képviselőfánkokat kettévágjuk, és megtöltjük őket a csokipudingos krémmel. Piramis formába építjük fel a tortát, a fánkokat a csokis krémmel ragasztjuk össze.
  9. Mikor ez megvan felverjük a tejszínhabot, majd teljesen bevonjuk vele a tortát.
  10. Tetszés szerint díszítjük csokiöntettel, kandírozott gyümölcsökkel, csokireszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 25641
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először 14 éves koromban ettem Profi tortát, egyik barátnőm anyukája rendelte a szülinapi bulijára. Már akkor mindenkinek elnyerte a tetszését, és innentől fogva hagyománnyá vált, hogy mindig csokis Profi tortát rendeltünk a bulikra. Mivel már akkor is sokat sütögettem (azóta meg főleg sokat), elhatároztam, hogy kipróbálom, meg tudom-e otthon csinálni ezt, elvégre képviselőfánkot már csináltam, a többi csak sikerülni fog. Szerencsére sikerült is, és azóta ez a sláger-torta a családban. Mindenkinek ezt kell készítenem, ha megyünk valahova vendégségbe. Kicsit bonyolult és hosszadalmas megcsinálni, de megéri!

Hozzávalók

A fánkokhoz

A töltelékhez

A torta külsejéhez, díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek