r
Nosalty Logó

Csillagpiramis

VnéEdit
Csillagpiramis
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

522
Kalória
7.6g
Fehérje
60.7g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
21.2g
Víz
22.5g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
24.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    485.6 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 4168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 434 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük.
  2. Sütőpapírral kibélelünk 3 nagy tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  3. A tésztát liszttel meghintett deszkán 2 mm-re kinyújtjuk, 3 különböző méretű csillagformával kiszúrjuk.
  4. A tepsiket vajjal kikenjük, vagy szilikonos sütőpapírral béleljük. A tepsikbe rakosgatjuk, és 20 percre hidegre tesszük. (A szaggatás közben leesett tésztát összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk.)
  5. Középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  6. A lekvárt egy nyomózsákba szedjük, és egy-egy pöttyöt nyomunk a nagy csillagra, rátesszük a 2. csillagot, megint lekvár, ráhelyezzük a 3. kis csillagot, a csillagokat mindig egy picit elfordítjuk. Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral, a tetejére is egy pettyet tehetünk.
  7. Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém- vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltartható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×30

Múlt év Karácsonyára készítettem, Lajos Mari "66 Karácsonyi édesség" című szakácskönyvből. Nagy sikere volt nálunk, ízlett, mutatós is. Bátran ajánlom mindenkinek! Ünnepek előtt elkészíthető, 3-4 hétig eláll jól zárt fémdobozba rétegezve.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek