Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Preckedli

Preckedli
Preckedli
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevallom, hogy még sohasem hallottam erről a sütiről azelőtt, hogy Juditka oldalán rá nem találtam. Elkészítettem. Már nem is egyszer. Karácsonyra, az oviba a mikulásváró délutánra, és eljegyzésre is. Minden ünnephez formailag szépen alakítható. Ez a szív épp megfelelő a közelgő Bálint napra. Nálunk törökmogyoró került rá, mert az termett bőségesen a kertben. Igazán finom sütemény, a külseje ropogós, a belseje finom, omlós. Egy szép fémdobozba csomagolva ajándéknak is kiváló. Légmentesen elzárva hetekig eláll.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.
  2. 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral.
  4. Egy edénykében összekeverjük a cukrot a darált dióval.
  5. Egy másik edénykében egy egész tojást kicsit felverünk.
  6. A tésztát kettévesszük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Az egyik bucit elnyújtjuk. (Az eredeti recept szerint kb. 1 cm vastagra. Nekem 0,5 cm-re sikerült.)
  7. Egy tetszőleges formával kiszaggatjuk a sütiket.

Tetejére

  1. Lekenjük a tojással, meghintjük a cukros keverékkel.
  2. Tepsibe fektetjük, kicsi helyet hagyva a preckedlik között.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük. (Nekem 15 perc alatt tökéletesen átsült.)
  4. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 23 518
elküldve: 7
receptkönyvben: 272
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, Valentin-nap
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós szívek, diós aprósütemény, diós szívecskék

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szilviaa
Szilviaa Thu, 2018-12-13 13:02

Nagymamám egyik sütijét keresem. Nagy valószínűséggel ez az. Az első adagom ropogós lett, túl vékonyra nyújtottam a tésztát. A második tepsiben lévők már ízükben nagyon, állagban is kezdenek mamikáméira emlékeztetni. Agyaltam, mit csinálhatott másként. Aztán beugrott, hogy neki még nem volt légkeveréses sütője, úgyhogy az utolsó adagot légkeverés nélkül sütöm. Köszönöm a receptet! Az egyik kedvencem, a nevét sem tudtam, pinteresten jött velem szembe a fotója, így keveredtem ide. :)
Akik a zsiradék mennyisége miatt hezitálnak, ne tegyék, tökéletes a recept, úgy, ahogy van.

dadimami
dadimami Thu, 2018-08-23 23:44

Kedves Andi!
Gondolom véletlen műve, hogy mangalicazsír és margarin is szerepel a receptben, nyilván vagylagos, és nem mindkettő kell az 50 dkg liszthez, de talán nem ártana pontosítani.
Egyébként unokám kedvence ez az aprósüti, amit én az almáspite sütés alkalmával kimaradó hasonló linzertésztából készítek.
üdvözlettel: Margó

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2018-08-24 10:23

Kedves Margó!

Köszönjük a jelzést, korrigáltuk a receptet.
Üdvözlettel:

Nosalty

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2018-08-24 21:32

Kedves Margó,
Nem elírás, mindkettő zsiradékra szükség van. Ettől igazán omlós, sokáig elálló a sütemény. Már nagyon sokszor készítettem, mindig nagy sikere van.
Üdvözlettel: Andi

dadimami
dadimami Tue, 2018-08-28 21:34

Kedves Andi!
A kétfajta zsiradék elfogadható, de a mennyisége nekem nagyon túlzott, összesen 40 dkg az 50 dkg liszthez, megmodom őszintén a receptjeid eddig mindíg sikert arattak, (ez garancia lehetne erre is) de mégis félnék kipróbálni, attól tartva, hogy rántás szerű lenne az eredmény. Azért a többi receptjeidhez továbbra is bizalommal vagyok.
üdvözlettel: Margó

foldimogyoro
foldimogyoro Thu, 2017-12-21 14:13

szia! mangalicazsírt helyettesíthetem pl. libazsírral? gondolom maga a zsiradék mennyisége a lényeg. (?) segítségedet előre is köszönöm! :)

Eda29
Eda / Eda29 Thu, 2016-12-22 17:21

Helló Aranytepsi ;) itt is. Most sül az utolsó adag ebből a finomságból. Nagyon-nagyon jó a recept. Először megijedtem, mert kicsit lágy lett a tészta, de a végeredmény magáért beszél. A 2 éves dedet be akartam vonni a formanyomásba, de a nyers tészta kétpofiba tömése jobban lekötötte. Köszönöm a receptet! Szép Ünnepeket!

Andika36
Andika36 Fri, 2014-03-07 18:45

Szia ! Az lenne a kérdésem , hogy kristálycukor vagy pedig porcukor kell a tésztába ? Köszönöm

704
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
margarin 20 dkg
mangalica zsír 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
cukor 6 ek
dió 10 dkg