Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ökörszem ahogy hls készíti

Ökörszem ahogy hls készíti
Ökörszem ahogy hls készíti
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető, napokig elálló édesség. Másnapra puhább lesz, ha marad belőle addig!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ne tegyük egészen tele a formákat, mert sütés közben megduzzad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporos liszthez hozzáadjuk a kétfajta cukrot és a darált diót.
  2. Elmorzsoljuk a margarinnal.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéjat, összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük.
  4. Ökörszem tepsibe nyomkodjuk, és kisütjük.
  5. Ha kihűlt, a tetejére egy pici kemény lekvárt teszünk, majd megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 910
elküldve: 3
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

hls

Mióta szakács: 2012.02.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros diós süti, diós kerek süti lekvárral, ökörszem nem kelt tésztából

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Wed, 2015-02-11 16:36

Milyen lekvár illik hozzá? A barackon kívül, mert az tuti, de arra lennék kíváncsi, hogy általában milyennel csinálod?

hls
hls / hls Thu, 2015-02-12 20:49

A barack lekvárral a legmutatósabb, de nekem szokott lenni szilva és szeder lekvárom is. A szilva és a szered egy kissé savanykás, azért szeretem rátenni.

hls
hls / hls Fri, 2014-04-18 14:48

Szia! Ha ilyen ökörszem formád van, akkor 35 db. körül lesz belőle. A széléig fel kell nyomkodni, de középen üregesen kell hagyni, mert egy kissé megduzzad, és tele lesz vele a forma!

fnbetti
fnbetti / fnbetti Fri, 2014-04-18 18:17

Nem, nem ilyen formám van, csak a méret miatt kérdeztem, h mire számíthatok. De ha majd lesz, jó tudni. Köszönöm szépen a segítséget! :)
Áldott ünnepet kívánok!

hls
hls / hls Fri, 2014-04-18 14:49

Nem tudom pontosan, hogy milyen kosárra gondolsz, de bármilyen forma megteszi!

hls
hls / hls Thu, 2014-03-13 16:38

Serintem bármilyen forma megteszi, akár szilikon, akár fém, vagy esetleg porcelán! Úgy gondolom, hogy még muffin formában is ki lehetne sütni, csak akkor nem lenne egy kis mélyedés a lekvárnak, de attól még megállna rajta! Az íze tökéletes, és minél tovább áll, annál puhább. Jó sütögetést, azért majd számolj be róla, hogy sikerült, és milyen formában!

hls
hls / hls Tue, 2013-09-10 21:20

Ez régi fajta fém kis tepsi. Piacon azt hiszem még lehet kapni! Szilikonból még nem láttam ilyet, de talán már olyat is árulnak valahol. Forma nélkül sajnos nem lesz ilyen szép mutatós, de én már ezt a tésztát megsütöttem muffinként is. Akkor nagyobbacska gömböt formáltam kézzel, és úgy tettem a muffin sütőbe, az eredménnyel meg voltam elégedve!

Karulino
Karulino / Karulino Tue, 2013-09-10 12:25

És ha nincs formánk? Bevallom még nem is láttam ilyen formát. Ez szilikon??? Vagy tepsi?

920
finomliszt 35 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
dió 20 dkg
margarin 25 dkg
sütőpor 1 csomag
citrom 1 db
lekvár/ dzsem 3 ek