r
Nosalty Logó

Pizzás rúd

Andi80_
Pizzás rúd
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

1384
Kalória
36.4g
Fehérje
169.7g
Szénhidrát
60.7g
Zsír
190.4g
Víz
134.4g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 1384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 6914 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3629.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    2529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    190.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5422 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 1384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.9 g

Zsír

  • Összesen
    303.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18149 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    2243 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    12645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    848.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    952.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2252 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1885 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 6914 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1034 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral.
  2. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, sót, tejfölt, margarint, tojássárgáját, zsírt és alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
  4. Addig elkészítjük a szószt. A hagymákat nagyobb kockákra vágjuk, és egy kis olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük, és egy ek liszttel kicsit besűrítjük.
  5. A sajtot lereszeljük, és a tepsiket kikenjük margarinnal vagy sütőpapírral kibéleljük.
  6. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges téglalapokat vágunk belőle. ( Az enyémek kb. 5*10 cm-eseket lettek.)
  7. A szószt egyenletesen elosztjuk a rudakon, és megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Előmelegítjük a sütőt. Tepsikbe pakoljuk a rudakat, és kb. 30 percet még pihentetjük.
  9. Megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 13 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38

Pizza rajongó öcséimet vártuk szombaton látogatóba. Gyakran készítek ilyenkor pizzát, de most nem akartam hagyományosat. Így született meg ez az egyszerű recept. Tízóraira -pár db kivételével- mind a 25 rúd elfogyott. A többit elcsomagoltam útravalónak. :-) Puha volt, finom és kapós. Senki sem hiányolta a feltétet róla.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...