r
Nosalty Logó

Expressz ropi tésztanyújtó géppel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Expressz ropi tésztanyújtó géppel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5026.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    4137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukros víz és tej langyos keverékébe belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, végül a sót. Dagasztógépben15 perc alatt ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát 8 részre osztjuk, mindegyiket kis téglalappá lapítjuk, és a tésztanyújtó gép legnagyobb távolságán (nekem ez 7-es) áttekerjük a tésztát.
  4. Ezután feltesszük a metéltvágó fejet, és azon tekerjük át a tésztát (gyúrt tésztából ez a tagliatelle lenne). A tésztacsíkokat lehúzogatjuk egymásról, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (én még meg is csavargattam őket). Aki úgy szereti, megsózhatja.
  5. Csak ekkor tesszük félre 20 percre kelni, majd előmelegített sütőbe pirosra sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21764
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Expressz ropi tésztanyújtó géppel
Évi néni 1830 recept

Bulira szertnék nagyobb mennyiséget sütni, de a vele való pepecselés nem túl kedvcsináló. Gondoltam felturbózom a dolgot, és bejött. A titka az, hogy nem szabad először keleszteni, ahol ellágyulna a tészta, ezzel ráér bíbelődni akkor is, amikor már jól megdolgoztuk őkelmét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!