Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás háromszög

Pizzás háromszög
Pizzás háromszög
85 perc / előkészület: 45 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szombat délután elhívtuk a barátainkat vendégségbe. Ezek a kedves barátok mindenféle finomsággal készültek: almás-habos süti, csörögefánk és ez a pizzás háromszög. Azonnal lefényképeztem, mert nem bírtam ki, hogy ne osszam meg mindenkivel ennek a finomságnak a receptjét. Remélem elnézitek nekem, hogy ez most nem saját recept, hanem a barátnőm Eszter készítette.
Pizzakedvelőknek ajánlom! Nekem biztosan a kedvencem lesz.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

  • 20 dkg sajt (reszelt)
  • 20 dkg sonka (kockára vágva)

A tetejére

ajánlat

A krém miatt egy nagyon finom illatos lágy tésztát kapunk, ezért egy kicsit más, mint a hagyományos pizza. Talán csak a fűszerezése emlékeztet rá.
Ajánlom reggelire teával, vacsorára tejjel, és vendégváráshoz.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe kis gödröt készítünk, hozzáadjuk az olajat, az élesztőt, a sót az oregánót és lassan adagolva a maradék tejet.
  3. Addig gyúrjuk, míg sima tésztát kapunk, ami elválik a kezünktől.
  4. Kb. 1 órán át langyos helyen kelesztjük.
  5. Ez idő alatt elkészítjük a krémet: a vajat megolvasztjuk egy kislábasban, hozzáadjuk a ketchupot és a fűszereket. A tűzről lehúzva gyorsan hozzákeverjük a két tojás sárgáját. (Ha túl forró, érdemes hagyni hűlni egy kicsit, nehogy összekapja a tojást!)
  6. Két részre osztjuk a tésztát, és téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1cm vastagra.
  7. Tetejét bekenjük a krém felével és rászórjuk a sajt és a sonka felét is.
  8. Feltekerjük úgy, hogy egyik oldalról kétszer, másik oldalról egyszer hajtjuk rá.
  9. A tekercset kissé lelapítjuk a kezünkkel, majd háromszög alakban felszeleteljük.
  10. A tészta másik felével ugyanígy járunk el. (Ez két tepsire való adag.)
  11. A tojásfehérjéhez kevés pirospaprikát keverünk és azzal kenjük meg a tetejüket.
  12. Kivajazott tepsibe rakjuk.
  13. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 18 743
elküldve: 2
receptkönyvben: 313
elkészítve: 11/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzás tekercs, hajtott pizza

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k.v.ildiko
k.v.ildiko Sat, 2011-01-08 19:31

Isteni finomra sikeredtek a pizzás háromszögek. Családom csak úgy falta még forrón. Szeretjük a pizzás dolgokat. Ez is a kedvencünk lesz. Biztos máskor is elkészitem. Köszi a receptet.

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2011-01-09 15:21

Kedves Ildikó!Nagyon örülök hogy sikerült!Egészségetekre!Üdv:Bogi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-09-20 15:35

Bogikám, most értem ide. Nagyon jó kis recept, de a 8. pontot nekem is 2X kellett végiggondolnom, hogy leessen. (Hétfő van. :P) Gyengébbek kedvéért, magyarul, 3 rét hajtod, vagyis szélesen tekered fel,ha jól értem. :DDD

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-09-20 18:31

Így is van,csak egyszerűbb ha az utolsó réteget visszafelé....mert elég gyenge a tésztája.Nagyon bonyolult vagyok bocsi.Puszi.Bogi

animoni
animoni / animoni Mon, 2010-09-20 09:09

Szia!

Nagyon szeretem a pizzás dolgokat, és szeretném megsütni ezt a receptet, de lehet azért mert hétfő van, nem értem, hogy hogyan kell feltekerni. A 8.-dik pontot ki tudnád egy kicsit bővebben fejteni?
Köszi!
animoni

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-09-20 13:16

Kedves Animoni!A kinyújtott téglalap alakú tésztát tulajdonképpen három mozdulattal kell feltekerni, egyik szélét kétszer majd szemből még egyszer ráhajtod.Bocsánat ha nem fogalmaztam túl jól.Jó sütögetést.Üdv:Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-20 08:45

Hali!
Nagyon klassz, köszi a szép szavakat, jól esnek. Igazán kellemes érzés, hogy még én is a csekélynek mondható sütő-főző tudománnyommal is tudok vmi új és fionom dolgot mutatni egy ilyen remek és kitűnő szakácsnőnek. puszmák: Eszter

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-09-20 13:19

Kedves Eszter!Mégegyszer köszönöm neked ezt a szuper receptet.Biztos vagyok benne hogy itt a Nosalty-n sokak kedvence lesz.Nem vagyok én kitűnő szakácsnő,csak főzök.Puszi.Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-09-16 13:47

Ennek a receptnek én leszek az első hozzászólója.Elkészítettem a saját pizzás háromszögemet és nagyon fincsi lett!Ajánlom szeretettel.Bogi :o)

808
finomliszt 70 dkg
élesztő 5 dkg
tej 4.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
1 kk
oregánó 1 kk
vaj 2 ek
vaj 20 dkg
ketchup 4 ek
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
sajt 20 dkg
sonka 20 dkg
tojásfehérje 2 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint