r
Nosalty Logó

Virslis kukucskálós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Virslis kukucskálós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1053 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3161 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1053 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4823.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    3447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 3161 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra).
  2. Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, és kicsit megkenjük olajjal.
  3. Lisztezett munkalapon 40x30 cm-es lapot nyújtunk a tésztából, majd az egész felületet megkenjük a tojás felével. Vízszintesen elvágjuk a tésztát, így két 40x15 cm-es téglalapot kapunk. Függőlegesen három egyenlő részre vágjuk a tésztát. Így 6 db téglalap alakú tésztát kapunk. Mindegyik közepébe egy-egy virslit helyezünk függőlegesen.
  4. Ízlés szerint mustárt vagy ketchupot nyomunk mellé, és sajtot szórunk rá.
  5. A "csomagolás" pedig a következő: a téglalap egyik hosszanti oldalát ráhajtjuk a virslire, majd ujjunkkal körben megnyomkodjuk, hogy a tészta jól összezáródjon. (Villa hegyével is megnyomkodhatjuk.)
  6. Egy virslis tésztát átrakunk az előkészített sütőlapra (utólag már nehéz átemelni!), és a tésztát a virslivel együtt bevagdossuk kb. 4 helyen úgy, hogy csak kb. 1 cm szél maradjon az egyik oldalon végig. A bevagdosott részeket felváltva kihajtogatjuk, egyet jobbra, egyet balra. (Az egyben hagyott 1 cm szél az egész alá kerüljön.)
  7. Megcsináljuk ezt a többi virslis tésztával is.
  8. Mindet lekenjük a maradék tojással.
  9. Megszórjuk a maradék sajttal, majd lilahagyma karikákkal díszítjük.
  10. Kb. 15 perc alatt sülnek szép pirosra az előmelegített sütőben.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7261
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Ajánló

Langyosan a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver kolbászos falatkáinak receptjét már régóta kedvelem: kevés munka, látványos végeredmény. Mikor megláttam ezt a kreatív vacsoraként népszerűsített receptet egy közösségi oldalon, azonnal megtetszett. Mivel leírás nem volt a képhez, Jamie előbb említett receptjét használtam hozzá. A "csomagolás" viszont más, ez teszi különlegessé ezt az egyébként roppant egyszerűen elkészíthető ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk