r
Nosalty Logó

Baconös-sajtos karácsonyfa leveles tésztából

Nosalty
Baconös-sajtos karácsonyfa leveles tésztából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

854
Kalória
22.7g
Fehérje
50.6g
Szénhidrát
62.1g
Zsír
60g
Víz
110.1g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 854 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3414 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 854 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    248.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5245.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    3341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    202.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    240.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 3414 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

  1. Az első csomag leveles tésztát felbontjuk, kiterítjük a munkalapon. Egy kisebb kés segítségével karácsonyfaalakot vágunk a tésztából. Ne felejtsük ki a fa törzsét sem!
  2. A külön tálkába szedett tejfölt ízesítjük egy kis fokhagymaporral, majd rákenjük a leveles tésztára alapként. A bacont a karácsonyfa alakjának megfelelő hosszúságúra szeleteljük, majd beborítjuk vele a tejfölös szószt. Ezután jöhet az apróra vágott lila hagyma és a sajt.
  3. A töltelékekre fektetjük a másik tésztalapot, és az előző mintájára ugyanolyan alakra vágjuk. Ezután egy tiszta olló segítségével a karácsonyfa szélét szimmetrikusan bevagdossuk úgy, hogy minden sáv kb. 2 centi legyen. A karácsonyfa „ágait" hosszúságtól függően ugyanolyan irányban felcsavarjuk.
  4. Egy felvert, sóval elkevert tojással megkenjük a nyers tésztát, majd tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 200°-on 15 percig sütjük.
  5. A sütőből kivéve hagyjuk egy picit hűlni, és a maradék tejfölös szósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A leveles tésztából mindig kihozhatsz valami újat, hiszen a könnyed tésztát egyszerű az ünnepekre igazítani, formában és ízben egyaránt. Ez a tartalmas, sós finomság népszerű lesz a vendégek körében, garantáltan megdézsmálják majd az ágakat.

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek