r
Nosalty Logó

Pizza fokhagymás-tejfölös alappal, sonkával, tükörtojással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
birodalmi légimarsall
Pizza fokhagymás-tejfölös alappal, sonkával, tükörtojással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fokhagymás-tejfölös alap

Pizzatészta

Sütés

Összesen 1801 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fokhagymás-tejfölös alap

Pizzatészta

Sütés

Összesen 3604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fokhagymás-tejfölös alap

Pizzatészta

Sütés

Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4938 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    3006 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1801 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9876 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    6011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1095 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1083 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 3604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Fokhagymás-tejfölös alap

Pizzatészta

  • 500 g finomliszt (Lehet fele-fele arányban finom- és rétesliszt is - úgy egy rugalmasabb tésztát kapunk.)
  • 7 g instant élesztő (Friss élesztőből is lehet: elvileg 30 g kell. Instant élesztőnél meg kell nézni a csomagoláson az adagolást (általában 1/2 kg listhez szokott kelleni 1 zacskóval).)
  • 2.5 dl víz
  • 1 csapott ek cukor
  • 1 ek

Sütés

Elkészítés

Fokhagymás-tejfölös alap

  1. A tejfölt tálkába öntjük.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a tejfölhöz adjuk. Lehet reszelni, vagy fokhagymanyomóval is nyomni, de akkor egyenesen bele a tejfölbe.
  3. Hozzáadjuk az olajat (a mennyiségével szabályozható az alap folyóssága) és a sót, ízlés szerint.
  4. Alaposan elkeverjük és fóliával lefedjük. Legalább 4 órát kell szobahőmérsékleten pihennie, hogy összeálljon az íze. Ha 12, vagy több órával előbb megcsináltuk, akkor a hűtőben is pihenhet.

Pizzatészta

  1. Egy tálkában elkeverjük az instant élesztőt a cukorral és egy fél evőkanál liszttel, lassan, kevergetve felöntjük a langyos vízzel, meleg helyre tesszük és várunk, míg felfut (kb. 30 perc).
  2. Ezalatt kimérhető a többi összetevő egy nagyobb edénybe.
  3. A felfutott élesztőt hozzáadjuk a többi összetevőhöz és ruganyos, kéztől-edénytől jól elváló tésztává gyúrjuk őket.
  4. Az edényben konyharuhával letakarva egy órát hagyjuk pihenni/kelni a tésztát.
  5. Átgyúrjuk, két gombócra osztjuk és még félórát (vagy tovább, ha még senki nem éhes) hagyjuk pihenni.

Sütés

  1. Reszeljük le a sajtot!
  2. A tepsire, vagy rácsra sütőpapírt terítünk.
  3. Fogjuk az egyik tésztagombócot és lisztezett gyúródeszkán, vagy csak magán a munkalapon, lisztezett nyújtófával akkorára nyújtuk, hogy ráférjen a tepsire/rácsra, majd rárakjuk.
  4. A tészta szélét körben visszahajtogatjuk, így egy vékony peremet kapunk. Óvatosan, hogy ki ne lyukasszuk megütögetjük a peremet és a tészta többi részét a villa hegyével, hogy könnyebben süljön majd át.
  5. Rákenjük az alapot (akkora hányadát, ahány pizzát tervezünk csinálni).
  6. Ha nem mindenki ugyanúgy szereti fűzerezve, akkor itt lehet egyedi módon - pl. rászórni egy kisebb marék oregánót.
  7. Ráhelyezzük a sonkát (kb. 2 szeletnyi fér el egy-egy lepényen). Ízlés szerint lehet egyben, csíkokra/négyzetekre/dinósra/stb. vagdalva.
  8. Rakjuk az előmelegített sütő közepére és pár percenként nézzünk rá.
  9. Amint elkezd pirosodni a tészta, üssünk egy tojást a közepére. Ha a sárgája nem sérült meg, akkor villával óvatosan lyukasszuk ki, hogy biztosan ne "robbanjon" szét.
  10. Amikor a tojásfehérje megszilárdult, szórjuk meg a tésztát a sajt akkora hányadával, ahány pizzát tervezünk sütni.
  11. A pizza akkor van kész, ha a tészta széle és a sajt teteje is megpirult. Ekkor vegyük ki a sütőből és szeleteljük.
  12. A fenti lépéseket ismételjük a többi adag elkészítéséhez!
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 820
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
birodalmi légimarsall 3 recept

A tészta -minimális módosítással- NS pizzatészta receptje (https://www.nosalty.hu/recept/pizzateszta-paradicsomszosz-2). Ezúton is köszönöm!

Hozzávalók

Fokhagymás-tejfölös alap

Pizzatészta

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!