r
Nosalty Logó

Pizza fokhagymás-tejfölös alappal, sonkával, tükörtojással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
birodalmi légimarsall
Pizza fokhagymás-tejfölös alappal, sonkával, tükörtojással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fokhagymás-tejfölös alap

Pizzatészta

Sütés

Összesen 1801 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fokhagymás-tejfölös alap

Pizzatészta

Sütés

Összesen 3604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fokhagymás-tejfölös alap

Pizzatészta

Sütés

Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4938 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    3006 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1801 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9876 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    6011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1095 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1083 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 3604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Fokhagymás-tejfölös alap

Pizzatészta

  • 500 g finomliszt (Lehet fele-fele arányban finom- és rétesliszt is - úgy egy rugalmasabb tésztát kapunk.)
  • 7 g instant élesztő (Friss élesztőből is lehet: elvileg 30 g kell. Instant élesztőnél meg kell nézni a csomagoláson az adagolást (általában 1/2 kg listhez szokott kelleni 1 zacskóval).)
  • 2.5 dl víz
  • 1 csapott ek cukor
  • 1 ek

Sütés

Elkészítés

Fokhagymás-tejfölös alap

  1. A tejfölt tálkába öntjük.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a tejfölhöz adjuk. Lehet reszelni, vagy fokhagymanyomóval is nyomni, de akkor egyenesen bele a tejfölbe.
  3. Hozzáadjuk az olajat (a mennyiségével szabályozható az alap folyóssága) és a sót, ízlés szerint.
  4. Alaposan elkeverjük és fóliával lefedjük. Legalább 4 órát kell szobahőmérsékleten pihennie, hogy összeálljon az íze. Ha 12, vagy több órával előbb megcsináltuk, akkor a hűtőben is pihenhet.

Pizzatészta

  1. Egy tálkában elkeverjük az instant élesztőt a cukorral és egy fél evőkanál liszttel, lassan, kevergetve felöntjük a langyos vízzel, meleg helyre tesszük és várunk, míg felfut (kb. 30 perc).
  2. Ezalatt kimérhető a többi összetevő egy nagyobb edénybe.
  3. A felfutott élesztőt hozzáadjuk a többi összetevőhöz és ruganyos, kéztől-edénytől jól elváló tésztává gyúrjuk őket.
  4. Az edényben konyharuhával letakarva egy órát hagyjuk pihenni/kelni a tésztát.
  5. Átgyúrjuk, két gombócra osztjuk és még félórát (vagy tovább, ha még senki nem éhes) hagyjuk pihenni.

Sütés

  1. Reszeljük le a sajtot!
  2. A tepsire, vagy rácsra sütőpapírt terítünk.
  3. Fogjuk az egyik tésztagombócot és lisztezett gyúródeszkán, vagy csak magán a munkalapon, lisztezett nyújtófával akkorára nyújtuk, hogy ráférjen a tepsire/rácsra, majd rárakjuk.
  4. A tészta szélét körben visszahajtogatjuk, így egy vékony peremet kapunk. Óvatosan, hogy ki ne lyukasszuk megütögetjük a peremet és a tészta többi részét a villa hegyével, hogy könnyebben süljön majd át.
  5. Rákenjük az alapot (akkora hányadát, ahány pizzát tervezünk csinálni).
  6. Ha nem mindenki ugyanúgy szereti fűzerezve, akkor itt lehet egyedi módon - pl. rászórni egy kisebb marék oregánót.
  7. Ráhelyezzük a sonkát (kb. 2 szeletnyi fér el egy-egy lepényen). Ízlés szerint lehet egyben, csíkokra/négyzetekre/dinósra/stb. vagdalva.
  8. Rakjuk az előmelegített sütő közepére és pár percenként nézzünk rá.
  9. Amint elkezd pirosodni a tészta, üssünk egy tojást a közepére. Ha a sárgája nem sérült meg, akkor villával óvatosan lyukasszuk ki, hogy biztosan ne "robbanjon" szét.
  10. Amikor a tojásfehérje megszilárdult, szórjuk meg a tésztát a sajt akkora hányadával, ahány pizzát tervezünk sütni.
  11. A pizza akkor van kész, ha a tészta széle és a sajt teteje is megpirult. Ekkor vegyük ki a sütőből és szeleteljük.
  12. A fenti lépéseket ismételjük a többi adag elkészítéséhez!
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 1748
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
birodalmi légimarsall 3 recept

A tészta -minimális módosítással- NS pizzatészta receptje (https://www.nosalty.hu/recept/pizzateszta-paradicsomszosz-2). Ezúton is köszönöm!

Hozzávalók

Fokhagymás-tejfölös alap

Pizzatészta

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...