r
Nosalty Logó

Pizza 24.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza 24.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1483 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4448 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 296 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2865.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    1847 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    9588 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1483 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8595.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1324 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    5541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 4448 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1904 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, enyhén cukrozott tejben. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, beleöntünk 1 dl olajat, adunk hozzá pici sót, majd a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk az egészet. Akkor jó, ha a tál oldaláról minden tésztadarabka lejött. Konyharuhával letakarjuk, és 20 percig pihentetjük.
  2. A szószhoz apróra vágjuk a hagymát, majd fél deci olajon üvegesre pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, az apróra vágott fokhagymát, végül megszórjuk kevés sóval, borssal. 3 perc alatt összefőzzük a szószt.
  3. A tésztát fél gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, majd olajjal kikent tepsibe rakjuk. Rákenjük a szószt, majd ízlés szerint rászórjuk a kis darabokra, szelekre vágott feltéteket, tetejére a rengeteg sajtot.
  4. Előmelegített sütőbe rakjuk. 20 percig sütjük 180 fokon, majd teljes lángon, amíg szép pirult lesz a tetején a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11767
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősömtől kaptam a receptet, azóta vagy harmincszor csináltam már, szinte tökéletesre finomítva. Én a vastag pizzatésztát szeretem, ezért csinálom kisebb tepsiben (régi hagyományos "kis piros" méretűben körülbelül). A feltétek nálam állandók (próbálkoztam variálni másokkal, de ez a kombináció jön be a legjobban), de ezeket mindenki kedve szerint váltogathatja.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek