r
Nosalty Logó

Kozáksapka Katrin konyhájából

Katrin
Kozáksapka Katrin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az oldalára

Hozzávalók a tetejére

749
Kalória
9.7g
Fehérje
87.5g
Szénhidrát
42.3g
Zsír
32.8g
Víz
170.3g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
62.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az oldalára

Hozzávalók a tetejére

Összesen 749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az oldalára

Hozzávalók a tetejére

Összesen 8970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az oldalára

Hozzávalók a tetejére

Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.5 g

Zsír

  • Összesen
    507.1 g
  • Telített zsírsav
    324 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5152.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    837 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1049.7 g
  • Cukor
    752 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    393.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2938 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1844 micro
Összesen 8970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 365 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Habosra keverjük a 7 tojássárgáját a 30 dkg kristálycukorral.
  2. Hozzáadjuk a liszthez a szódabikarbónát és a kakaóport.
  3. Felverjük keményre a tojásfehérjét, majd óvatosan a lisztes keverékhez keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  4. A tepsit vajjal bekenjük, majd liszttel megszórjuk, hogy ne ragadjon hozzá a sütink. Közben bekapcsoljuk a sütőt nagy lángra.
  5. Beleöntjük a tésztát a kivajazott tepsibe, s 5 percre a gázsütő 6-os fokozatán sütjük, majd pedig levesszük 3-as fokozatra, s még 30 percig sütjük a süteményt. Ajánlatos félidőben a tepsit kivenni, és a tepsi belső oldalát rakni kívülre, hogy egyformán átsüljön a süteményünk.

Hozzávalók a krémhez

  1. Amíg sül a süteményünk, elkészítjük a krémet. Egy lábosba beleöntjük a tejet, rászórjuk a lisztet, és állandó keverés mellett (én habverővel kevertem, hogy csomómentes legyen) jó 15 percig keverjük, amíg jól besűrűsödik.
  2. Akkor félrehúzzuk a lábost, s kihűtjük.
  3. Egy másik tálba belerakjuk az olvasztott vajat, s jól összekeverjük a cukorral, majd a kettőt összekeverjük, s hűtőbe rakjuk.
  4. Ha langyosra hűlt a sütink, akkor kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Utána minden db-ot kettévágunk, s rárakunk kb. 1 teáskanálnyi krémet, majd összeragasztjuk.

Hozzávalók az oldalára

  1. Ha mindet összeragasztottuk, akkor összekeverjük az olvasztott vajat, cukrot, kakaóport, a citrom levét villával, s ezzel bekenjük az oldalát.
  2. Egy másik tányérba beleszórjuk a kókuszreszeléket, s belehempergetjük a sütik oldalát, majd tálra rendezzük.

Hozzávalók a tetejére

  1. Amikor ezzel is elkészültünk, akkor a 2 db táblacsokit összetörjük, és az étolajjal egy bögrébe rakjuk, majd mikró közepes fokozatán kicsit felmelegítjük.
  2. Villával jól összekeverjük, s evőkanál segítségével minden egyes db tészta tetejére rakunk a csokimázból.
  3. Ezután hűtőbe rakjuk pár órára... Én mindig előző este elkészítem, s másnap esszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25

Finom és nagyon mutatós ez a sütemény.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...