Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piroska

Piroska
Piroska
240 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erdélyi recept, úgy a legfinomabb, ha faszénen grillezzük meg a hozzávalókat! :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Sültek mellé is nagyon finom, de mi pirítóssal szeretjük igazán! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Paradicsomot, paprikát, hagymát félbevágjuk, ideális esetben faszénen, kevésbé ideális esetben pedig sütőrácson meggrillezzük.
  2. A vörösbort, borecetet és a fűszereket hozzátesszük, és együtt alaposan összeforraljuk őket. Nagyjából egy órán át.
  3. Botmixerrel pürésítjük, és sterilizált üvegekbe töltjük még forrón, majd dunsztba tesszük. Másnap mehet a polcra! :)
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 234
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KiteszKatesz

Mióta szakács: 2012.11.27.
2 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: befőttek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

fűszeres paradicsomszósz, paradicsomszósz hagymásan, hagymás paradicsomszósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

227
paradicsom 2 kg
vöröshagyma 50 dkg
zöldpaprika 5 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
vörösbor 1 dl
vörösborecet 1 dl
0 ízlés szerint
cukor 10 dkg
kakukkfű 5 szál
borsikafű 3 teáskanál